Какво предстои да правим с Wordpress

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • как да..

  Андрей Танев:

  Оказа се че трябва да се стартира Apache процеса наново, за да старитраме локално сайта.

  Бях сиизключвал компа и доста време не можах давляза, докато се сетя как да го направя
  Дарина Иванова:

  Би могло да се настрои този процес да се стартира автоматично след зареждане на операционната система.


  Elena Nikova:

  И аз съм на това мнение ;)

  Jullian Angelov:

  Друг вариант е да си настроите машината да не се гаси, а да се хибернейтва. Зависи каква ви е версията на WIN, но WIN 7 и нагоре с леки разлики в диайна на стартменюто дават възможност да зададете бутона за изгасяне да бъде променян на заспиване, хибернейтване и др. опции. При хиберниране на машината всички отворени приложения и документи са пак отворени ( всъщност те не са затваряни, а машината е "замръзнала" така) и единствено отворените WEB страници може да са ни изхвърлили заради таймаута, но това е рядкост. Дори и фейсбука, който е динамичен в и в него се влиза с оторизация не ни изхвърля, а ни оставя на мястото, където сме хубернетнали, Изхвърлят Cpanel-a на Superhosting.bg и предполагам електронните банкирания. Там за да влезем на мястото, където сме били трябва да се оторизираме с потр. име и парола отново. Иначе като цяло машината "се отваря" така, както сме я замразили и ни дава в ръцете всичко, което за последно сме работили, като документите са отворени на същите места. Дори ако "замразим " машината в процес на инсталация - инсталацията продължава от него място, стига да не е била от външен хард диск, понеже след хибернация машината зарежда по- бързо от развъртането на диска и в първият момент не го вижда и дава съобщение за грешка. За да работи хибернейт-а нормално, обаче трябва драйверите на ACPI да са коректни. Ако машината е лаптоп с легален WIN закупен с нея - няма проблем, ни ако WIN е инсталиран извън покупката понякога момента убягва от вниманието на специалистите по инсталация.

  Eliana Raytcheva:

  Вдъхновяващо!

 • Как да редактирам

  Tsvetanka Georgieva:

  Как да редактирам един уеб сайт в който да има 7 категории например хотели , ресторанти ако са в категория на море, на планина и други и тогава хотелите ако искам да ги радзеля на семейни , къщи за гости ,апартаменти на видове това нови категории ли ще бъдат или какво ?За да може да се насочват по правилно търсещите конкретния обект

  Диана Маркова:

  нова категория

  Евгения Кърджиева:

  В урока за категориите и етикетите Ви се препоръчва 5 до 7 категории, максимум. От там нататък различните обекти да се обозначават с етикети. Модул 2, Урок 3.

 • Как да си върна сайта?

  Антония:

  Инсталирах един плъгин Themify builder, активирах го и всичко беше наред, но реших да го изключа и изтрия и тогава съйтът изчезна и излезе това съобщение. С Themify builder не са правени никакви елементи в сайта. Как мислите, дали мога да си оправя сайта или да изтрия WP и да направя отново инсталацията от Bitnami?

  Иван Цукев:

  влез в директорията wp-plugins и изтрий папката с името на плъгина.

  Антония:

  Благодаря!

 • Ivan:

  Photoshop. Ако ти е много сложна, може да ползваш някой лого генератор от Интернет.