Как да контролираме кое изображение се споделя. Open graph

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Когато споделям статия във Фейсбук, е изключително важно да се споделя с голямо изображение за да може хората да видят тази статия.
Във Фейсбук използват този open graph протокол, което означава че вътре в html, ако добавите ред в който има този таг с огън и меч и път към изображение това изображение ще бъде изображението, което ще се появи във Фейсбук, ако кликна и напиша view source и кликна на og:image за търсене ще видите, че нямаме такива тагове и трябва да си ги добавим, ръчно, за да може да контролираме какво се споделя.
Т.
к.
един път се споделя тази картинка друг път ще сподели тази.
Фейсбук избира някаква картинка.
Wordpress работи добре с тази тема, но много често ще видите че споделяте статията и изведнъж примерно се споделя картинка, която въобще няма няма нищо общо с тази статия.
Например от дизайна.
Примерно тази къща ще се излезе или нещо друго, което не е най-доброто изображения.
За целта отново може да коригираме този проблем с разширение.
Тук съм влезнал в моят сайт и да видим за Open graph.
Какви възможности има?
Мога да инсталирам това приложение например или пък това долу също изглежда добре.
Тук давам пример с това приложение, иначе използвам друго разширение за оптимизация за търсачки, което автоматично добавя и тези тагове.
Ще покажа това в модула с оптимизация за търсачки.
Нека да видим къде е направило настройките.
Обикновено е в настройки или в разни.
В настройки.
Разширението е включено, да видим дали е успяло да направи тези, тагове.
Добавило ги е.
Ето добавило е всички тези, оg: тагове, които ще помогнат на Фейсбук да избере правилното изображение.
Най-често тези плъгини са настроени по такъв начин, че да вземат изображението, което ние сме задали като witcher 3 Мичел избрано изображения за за нашата публикация ако аз пък нана споделяне във Фейсбук но същност трябва да отворя друг прозорец и клип на ток Ще видим това което Фейсбук е избрал но понеже вече съм споделил това този адрес на Фейсбук си е направил кеширане на това изображението е запомнила изображението което е споделяно за да не изследва страницата по няколко пъти за целта ако аз искам Фейсбук да рестартира своите настройки и да промени това което е запомнил има един дебъгър и тук мога да песни на моя dress Фейсбук е разпознал изображенията и сега ще го накарам наново да събере информация и Виждаме че този път изважда изображението с чая Като огън и меч затова ще кликна споделяне и вече имаме нашия финчър темичката изображение което е за споделяне по същия начин може да кликнем на Трявна брускети и да споделим и ще видим че изображението което сме избрали за въжетата и ми че ще се сподели във Фейсбук за да се появяват обаче толкова изобретил по-големи изображения те трябва да са с голяма резолюция не може да очаквате Ако направите едно изображение 200 на 200 пиксела което е съвсем малко да се появи огромна във Фейсбук преведе големи изображения за да привличате внимание във Фейсбук и и добавете тези тагове които ще ви помогнат да споделяте това което вие сте си намислили е а не това което Фейсбук случайно генериране на база на вашата страница

 

http://ogp.me/

Съвет: Отворете една страница и вижте, че след инсталиране на разширението имате опция да избирате кое изображение се споделя.

 

Въпроси и отговори

 • Как?

  Марина Лазарова:

  Как се показва прозорчето за търсене във view-source? Когато отворя тази страница не мога да напиша какво търся.

  Peter:

  Ctrl-F - ви отваря прозорец за търсене

  Марина Лазарова:

  Благодаря, получи се!

 • Защо не се добавиха og:image тагове след активиране на Facebook Open Graph?

  Зорница Каракулева:

  Здравейте,


  След инсталиране и активиране на Facebook Open Graph в кода на страницата се появи съответната секция с meta property, но липсват og:image таговете. Каква може да е причината? 

  P.S. Има ли значение, че инсталацията на Wordpress е локална или трябва да се появят във всички случаи (независимо от типа инсталация)?
  Peter:

  При мен даде конфликт на Yoast... с  Open Tag и се наложи да го деактивирам.

  Svetlioblu:

  същият проблем при localhost

  Цветелина Лалева:

  И при мен не става...някой може ли да каже защо?

  Константин Петров:

  Възможно е ако имате yoast да има комфликт, все пак се споменава , че повечето оптимизаций на търсачките се справят с този проблем.

 • Как се поставя "image" за споделяне на самия уебсайт във фейсбук?

  Мария Здравкова Башева:

  Здравейте,

  искам да попитам как се определя какво изображение да се покаже, когато споделиш началната страница на уебсайт, чрез статус във фейсбук? Сайта, който правя не е блог, а портфолио и няма статии с бутони за шерване. В момента излиза само заглавието на сайта на бял фон: http://valkaparusheva.com/

  Благодаря :)

  Мария Здравкова Башева:

  Справих се с проблема :)

  Svetlioblu:

  супер сайт браво!

  Kr.petrova:

  Здравейте, Мария! Бихте ли споделили как се справихте с въпроса си, защото и аз правя същото в момента и щях да задам същия въпрос? Благодаря предварително!

  Мария Здравкова Башева:

  Здравейте! Има различни плъгини, а този който аз най-често използвам е Yoast SEO. Има разделение специално за фейсбук, където попълваш желания текст и поставяш оразмереното изображение. Извинявам се за закъснението, дано помогна! :)

  Kr.petrova:

  Благодаря! Ще опитам.

  Константин Петров:

  Мария, ако не е тайна каква е темата която ползваш, защото разглеждам сега една много интересна и ми прилича на нея малко. Говоря за Divi

 • Защо 

  Надежда Димитрова:

  Защо не успях да си сваля това разширение? При инсталирането ми изписа:Warning: unlink(C:\Bitnami-2\wordpress-4.4.2-1/apps/wordpress/tmp/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags.1.7.2-6aEMwQ.tmp) [function.unlink]: No such file or directory in /home/sveshtic/public_html/prevodiexpoint.com/httpd/wp-admin/includes/file.php on line 481 Грешка при сваляне на обновлението Изходната директория не съществува или нямате права за писане там. Какво трябва да направя?

  Мария Балева:

  Здравей, за съжаление с това съобщение не можем да се ориентираме много какъв е проблема. Можа да означава почти всичко, за това съвета ми е да изтриеш приложението и да пробваш отново.

 • Защо виждам споделената публикация без снимка и само с цифри?

  Polina Petkova:

  Здравейте, мога успешно да споделям публикации във фейсбук от сайта, но излизат само с цифри и без снимка. Защо може да е?

  Светослав Стойков:

  Защото wordpress е инсталиран локално чрез bitnami.

 • Защо толкова много разширения?

  Maya Mircheva:

  Разбирам, че този курс е насочен към хора без техническа подготовка, които не разбират от код, но защо е необходимо да се инсталират разширения за най-малкото нещо, което в случая с изображенията за фейсбук изисква само един мета таг? Можете, ако решението не е много техническо или сложно, да покажете как да се редактира кода, вместо да се инсталират 1000 разширения за всяка възможна функционалност, както казахте, забавят сайта.

  Иван Цукев:

  Здравей, мисля, че съм комуникирал в уроците достатъчно, че не съм привърженик да се претоварва един сайт с разширения.

  Все пак, ако не ясно - целта ни е да получим максимално функционалност с минимален брой разширения. Всяко разширение, колкото и да е добре направено допълнително натоварва сайта и е още един security риск.

  Така че въпрос на избор - ако някой може да си го добави в сайта с код като си "бръкне" в темата - чудесно :)

 • Как да променя изображението, което се споделя след натискане на бутон за спооделяне във фейсбук?

  Liliya Yanakova:

  Не мога да променя изображение което съм задала да се показва при споделяне на сайта. Когато настроивах Yoast SEO ми пойска да задам текст и лого. Сега в плъгина на SEO показва промяна на картинката, но във фейсбоок врсе още се споделя със първото зададено. Когато опитам да изчистя чрез Sharing Debugger се показва следното:

  Как да променя снимката?

  Иван Цукев:

  Линк към снимката е тук: http://aula.bg/question/20328

  Иван Цукев:

  Задаваш ли като featured image снимката?

  Принципът е следният (зависи обаче и от плъгините)

  1. Задаваш снимката чрез featured image
  2. Update на поста (повечето плъгини като Yoast взимат изображението от featured image)
  3. Бутон дебъг от фейсбук дебъгера.

  Вече ако е инсталиран друг плъгин, който примерно изрично му се задава кое е изображението за og:image - то трябва да се настрои в него.

  Liliya Yanakova:

  Благодаря!

 • Иван Цукев:

  В момента няма такава опция. За този въпрос се отнася: http://aula.bg/question/20327