Wordpress SEO разширение. Yoast плъгин.

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Допълнения

Повече информация за разширението и настройките има тук:

https://yoast.com/wordpress-seo/

Напредналите потребители, които познават концепцията за "кеширане" могат да експериментират с ускоряване нса сайта си чрез това разширение:

https://bg.wordpress.org/plugins/w3-total-cache/

https://yoast.com/w3-total-cache/

Въпроси и отговори

 • Как може да се зададе кое изображение точно да се споделя?

  Зорница Каракулева:

  С деактивирането на Open Graph oтпадна и опцията да се избере кое изображение точно да се споделя при споделяне на дадена публикация в социалните мрежи. Каква е алтернативата, която предлага Yoast?

  Цветан Райков:

  Под всяка публикация, в секцията Yoast SEO има и настройки за споделяне.

 • Защо кода който се дава от Search Console - Yoast SEO ми прави проблем?

  Стефка Димитрова:

  Следвам стриктно стъпките от регистрацията, а като запиша кода който съм получила от Search Console - Yoast SEO (нямам идея дали всичкото да го описвам,че съм нова в начинанието) ми дава ,,Не са открити профили'',а вече съм го свързала с профила си в гугъл.

  Иван Цукев:

  Може да се получи, ако имате повече от един профил в Google.

  Излезте от всички и влезте само в този, който е свързан с Search Console.

  Все пак, бих искал да добавя, че огромна част от плъгина работи без тази връзка, даже много хора не я правят. Така че ако не успеете, пак ще може да си използвате най-важните възможности.

 • Защо Yoast SEO "прецаква" началната страница?

  Петър Димитров:

  Здравейте! Когато активирам плъгина портфолиото което се намира под текста "Конструктивни проекти на сгради изготвени от нашия проектантски екип:" - изчезва.

  Страницата е направена чрез редове и джажи:

  Но дори и да не е построена с редове, пак ми маха портфолиото. Плъгинът не ми е дал грешка или несъвместимост с никое приложение. Благодаря предварително за отговорите и отделеното време.

  Jullian Angelov:

  Уви, не мога да отговоря на въпроса. Предполагам че има касателство към настройки на код, каквито бяха обяснявали преподаватели и напреднали курсисти във въпросите към урока за дясната странична лента в модула за WooCommece и може би и 1-2 урока напред и назад - от интеграция на WooCommerce с темата до настройка на WooCommerce. Но аз нямам познания по PHP. При мен Yoast SEO инсталирах на два сайта. На единият тръгна без забележки, но на другият се счупи по време на инсталация и извади няколко екрана PHP код за който вече споменах, че нямам познания. След деинсталирането му всичко се повтори. Изтеглих го от wordpress.org - на zip файл. инсталира се, но не възприема никаква ауторизация. Отваря прозорец в който генерира кода, после приема кода и иска ауторизация отново. И заради това не мога да оптимизирам външно сайта, понеже той не се идентифицира от Yoast. Самият сайт работи, но от Yast работят само съветите за вътрешна оптимизация и в крайна сметка няма никакви шансове за класиране пред търсачката, а поръчителят нервничи. И сега на готов сайт след два дни работа правя ремейк в поддомейн съвсем отначало, който ако тръгне нормално после да архивирам и след като премахна явно увредената база данни на WP от домейна да разгъна архива с настройките на DNS за правилният домейн. Но не знам дали при преместването ще се идентифицира Yoast-a. Съжалявам, че не мога да отговоря на Вашият въпрос.

  Евелина:

  И на мен Yoast нещо ми прави проблем и не знам с кой SEO плъгин е най-добре да го заменя. Имате ли опит с други SEO плъгини?

 • Как да процедирам?

  Константин Петров:

  При мен (версия на WP 5.3.1) по подразбиране е инсталирано в разяиренията All In One SEO Pack. Какъв е съвета от ваша страна, да използвам тази оптимизация или да търся Yoast?

  Ivan Pukov:

  Може да продължите да я използвате , не съм видял да има проблем с нея...