Страница "за нас" с нестандартен дизайн.

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Допълнения към урока

 

Още една страница, която направихме бързо в Wordpress - http://blog.aula.bg/kursove/

 

Въпроси и отговори

 • Грациела Георгиева:

  Здравейте, Има два варианта:

  Правим div, който да има за фон избрания от нас цвят и в него поставяме текст, като текстът може да е в таг p, h1-h6 или някои друг и му слагаме позиция fixed с определени координати (left, top, right или bottom).
  В CSS-a:
  div {
    background-color: #aaa;
    width: 200px; 
    height:40px;
    margin: 0 auto;
  }
  h1 {
    text-align: center;
  }
  
  Изписваме текста в p, h1-h6 и добавяме padding.
  В CSS-a:
  h2 {
    text-align: center;
    padding: 7px 20px;
    background-color: #aaa;
  }
  
  Зорница Статкова:

  Здравейте, много благодаря за отговора! Следкато записах и курса HTML и CSS вече и аз мога да се справя :)

  Грациела Георгиева:

  Чудесно, радвам се, че е бил полезен отговора. А курсът по HTML и CSS определно ще ти помогне много и ще ти даде добри основи. :)

  Даниела Йорданова:

  Нещата са взаимно свързани, затова с един курс, не може да се придобие пълна представа.

 • Как

  Румяна Йоцева:

  Възможно ли е да използваме Page Builder и същевременно да си запазим страничната лента?

  Мария Балева:

  Здравей Румяна, да може да запазиш страничната лента. Конкретно в урока страницата е направена без Sidebar, но ти може да си го запазиш.

  Румяна Йоцева:

  Благодаря.

 • Как можем да махнем хедъра и футъра от страницата?

  Зорница Статкова:

  Засега не намирам тема, която да много изчистена и да ми харесва като дизайн.

  Мария Балева:

  Здравей, конкретно в темата color mag не се дава възможност да се премахне хедъра и футъра. Предполагам, че може да се махне, но ще трябва да се пипа по кода на темата, което не е препоръчително. А и все пак хедъра и футъра са основни части от изгледа на една уеб страница и според мен не е нужно да ги махаш, за да постигнеш изчистен дизайн. По-скоро избери по-светли цветове за хедър и футър и си поиграй с настройките за големината им. Може да потърсиш и друга тема, като избереш от филтъра да търсиш по цветова гама.

  Зорница Статкова:

  Благодаря за отговора, Мария!

  Живко Казаков:

  Това е добра идеа - хедъра и футъра да са с цвета на тялото. Щом няма готова тема, без футър и хедър, за да се махнат е явно че ще трябва да се пипа кода. Тогава, обаче при ъпдейт да темата, ще стане каша. Така, че щом ще пипаме из кода, е добре да направил дъщерна тема на някоя?

  Друг вариант е да си напрвим наша, съвсем упростена тема. Май безплатните теми служат, като реклама или на платените теми, или на автор на теми, а често и на 2те. Логично е да показват колко много неща може да се правят с тях.

  А дали може да се направи така, че главната страница да е напрвена само с HTML и CSS, а тези в дъбочина, към които сочи меню от главната страница, да са направени с WordPress?

  Зорница Статкова:

  Здравейте, Живко. Аз все пак минах на платения вариант и засега съм много доволна. Избрах тема Divi на Elegantthemes и плъгин Grid за галериите.

  Константин Петров:

  Тази тема е уникална. Поздравления за избора, и аз много я харесвам.

 • Защо?

  Delyana:

  В основния сайт, исках да направя страница с нестандартен дизайн, но в Шаблон на редакция на страница, нямам Full-Width(no sidebar)... в блога го имаше и стана... може би е от предишните настройки на уеб страницата... За блога- за настройките за сигурност- същите ли трябва да се направят, като при основния сайт?

  Мария Балева:

  Здравей Деляна, ще бъде по-лесно да видим какъв е проблема, ако прикачиш скрийншот от самият wordpress. Все пак провери дали не е затворен панела „Атрибути на страницата“. Има една стрелка, която като е прибрана се скриват опциите за изглед и трябва да разтвориш панела, за да си избереш от падащото меню. Относно настройките за сигурност те са едни и същи независимо какъв е типа на сайта. Ако не успееш да оправиш изгледа при шаблоните прикачи скрийншот. Успех :)

  Delyana:

  Благодаря, Мария, реших проблема...

 • Как да

  Минка бергова:

  премахна текста долу във футера?

  Даниела Найденова:

  Не намерих такава опция в опциите :) Най-лесно е да го скриеш с този код в Additional CSS: .copyright{ visibility:hidden; }

  Минка бергова:

  Благодаря!

 • Как се процедира, когато имам клиент? 

  Ели Здравкова:

  Когато трябва да направя сайт на клиент, доректно трябва да си плати хостинга и така да се работи? Също, за да кандидаствам за работа искат сайтове по които съм работила, за да направя примерни, как се процедира?

 • МОже ли 

  Mirela:

  МОже ли да попитам - искам да редактирам Home page, който е правен с page builder, изобщо не мога да отворя page builder. Дали има някакъв проблем с плъгина или аз бъркам някъде?