Сглобяване на панорама

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Как да махна отражения?

  Красимира Хронева:

  Задравейте,въпроса не е свързан с този урок,но не знаех къде да го сложа.Може ли да ми кажете как да махна от снимка отражение на светлина.Пробвах няколко начина,но резултатът не беше очаквания.

  Ивo:

  Здравей Красимира, единственият "правилен" начин за който се сещам е само ако имаш RAW формата на снимката и от там да намаляваш Highlights в Camera RAW, като може да се наложи да е с някаква маска за определена част. Проблема е че ако искаш да го направиш в jpg-a мисля че няма да имаш достатъчно информация в цветовете и дори да приложиш тази техника там, няма да се открие никакъв детайл, защото просто ще липсва в самото изображение. Но въпреки това може да пробваш - резултата може да е сравнително добър, ако нямаш RAW. Намправи си един слой Curves отгоре и с маска замо за рибата, намали най-високата точка само по вертикала и би трябвало да се получи по-добре.

  Красимира Хронева:

  Здравей Иво,имам само jpg-a и пробвах с няколко маски и се получи нещо такова

  Ивo:

  Мисля че е доста по-добре ... по принцип тази задача с премахването на отражения не е лесна, но когато ти се наложи да я правиш няколко пъти се замисляш как да снимаш :)

 • Konstantin:

  Здравей, Мина ли крайният тест? Ако не си завършиго и ще получиш :)

 • Това не може ли да се направи още в Bridge  и в Camera Raw

  Венелин Тодоров:

  Всичко това може да се направи още в Bridge и в Camera Raw Панорама направена в Camera Raw

  Ивo:

  Полезно - благодарим за добавянето :)

 • Може ли да оставя мнение?

  Даниела Антова:

  Много интересен курс. Благодаря, че ни посветихте в тайните на Photoshop!

  Ивайло Искренов:

  Здравей Даниела :) ... и ние благодарим за добрите думи и интереса към курса, радваме се, че ти харесва и че ти е полезен :)

 • Ивайло Искренов:

  Здравей Никол, не се приеснявай от теста след уроците - всички въпроси са свързани със съдържанието от курса. Ако си гледала уроците, не би трябвало да имаш проблем с отговорите :)