Добавяне на нови шрифтове

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Как се инсталира шрифт на Mac?

  Светлана Манева:

  Как се инсталира шрифт на Mac?

  Калина Стоянова:

  За да инсталирате шрифт в Mac OS X, го изтеглете в OpenType (.otf), TrueType (.ttf), Datafork TrueType Suitcase (.dfont) или по-стар тип файл с шрифтове, поддържан от Mac, като PostScript Type 1. Щракнете двукратно изтегления файл с шрифтове, за да го прегледате. Кликнете върху Инсталирай шрифт в прозореца за визуализация, за да го инсталирате. Ще намерите списък с инсталираните шрифтове в приложението Font Book. За да го отворите, отворете Finder, щракнете върху Applications в страничната лента и щракнете двукратно върху Font Book. Можете също така да отворите Launchpad и да кликнете върху прекия път на шрифт. За да я стартирате от клавиатурата си, натиснете Command + Space, за да отворите търсенето на Spotlight, въведете "Font Book" и натиснете Enter.

  Калина:
  1. Инсталирате Font Book (това е приложение, което помага на потребителите, да инсталират, организират колекции и да управляват шрифтове)
  2. Изтеглете вашия шрифт от източника. Той ще се появи в папката за изтегляне.
  3. Font Book ще отвори прозорец за визуализация във формата на квадрат. Името на шрифта ще бъде в горната част, предварителен преглед на текста в средата на полето, също и бутон за инсталиране на шрифт в долния десен ъгъл на кутията. Забележете, долният ляв ъгъл ще ви каже дали шрифтът е инсталиран на вашия компютър или не.
  4. Щракнете върху бутона Install font.