Унифициране на снимки за блог

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
За да можем успешно да унифицираме изображенията, които подготвяме за нашия блог ще ви предложа няколко простички съвета, които да спазваме.
И така първият от тях е да използваме еднакви ефекти всеки път в нашето изображение.
Ще разгледаме този пример, който съдържа само няколко простички елемента, Background, някакъв текст и логото.
И така еднакви ефекти значи, че в това изображение, което е подготвено в момента ако съм решил да използвам върху текста ефекта само хвърляне на сянка то това ще бъде ефект, който ще има същите настройки, които ще използвам и за следващата публикация.
Ако съм преценил, че е добре само текста да има някакъв ефект, например логото да бъде без ефект, тогава това са неща, които ще следя във всяко следващо изображение и ще ги използвам по този начин.
Всяка следваща публикация трябва да изглежда типово еднаква с предишната.
Еднакви шрифтове.
Ако съм решил да използвам такъв шрифт хубаво е в следващи изображения да го използвам отново него.
Ако основното нещо, както в случая е голям текст в изображението шрифта в случая е много важен, тъй като основното нещо, което представя това изображение е текст и ако всеки път шрифта е различен, с други думи всеки път основният елемент, който предлагате се представи по различен начин ще разрушите стилото си единство, което всъщност е нещо, което не искате да правите.
Защото всеки път хората ще очакват да видят нещо, което е във вашият стил и не можете да го променяте.
Всъщност това е и самата идея на унифицираните изображения.
Да може всеки път да представяте нещо във ваша собствена стил.
Третият съвет е вашето изображение всеки път да съдържа еднакви типове елементи Това значи, че ако съм решил логото ми да присъства всеки път, то тогава е добре да присъства и във всяко следващо изображение.
Еднакво разположение на елементите.
Ако основният ми текст започва в тази част, в която се очертава по някакъв елемент от Background и например съм избрал тази позиция за логото, долният ляв ъгъл.
Това са фактори, които ще се опитам да спазвам всеки път и няма да ги променям без причина.
Eднакви големини на елементите.
Tова включва и еднаква големина на шрифта, който съм избрал всеки път.
Ако съм избрал 50 пункта за основния шрифт или 45 за основния шрифт и 50 за този шрифт, това също са неща, които ще гледам да спазвам занапред и ако големината на логото е такава каквато съм избрал в момента ще гледам и това да запазя за в бъдеще.
Еднакви цветове на елементите.
Тук се има предвид основно, че например ако съм избрал бял текст и логото с официалните му цветове това също нещо, което ще искам да запазя.
Всеки път мога да променям фона с някакъв друг, съответно ще променяме съдържанието, но ще запазвам цветовете на основните елементи Когато основното нещо, което вашето изображение съдържа е текст, тогава е доста важно да изберете правилният шрифт, но не всички тези шрифтове, които Photoshop съдържа по подразбиране са кирилизирани.
С други думи, когато изберете текста, напишете го на български и изберете различен шрифт, нищо няма да се промени или ще излезе с различни символи.
Това значи че шрифта, който сте избрали просто не е кирилизиран и не всички шефове от тези по подразбиране са кирилизирани.
Затова към този урок ще намерите приложен линк към сайт който съдържа 50 различни кирилизирани шрифта, които са безплатни и които можете да свалите и използвате във вашия проект.
Най-лесния вариант за спазване на тези правила, които дадохме преди малко е като използвате "Template" С другите ми правите веднъж изображението, така че да ви хареса запазвате го като PSD файл и след това в копие на този документ само подменяте основната информация например, както беше при мен основния текст просто пиша ново съдържание и всичко друго оставям така или сменям бекграунда със съдържанието, но въпросът е че ще използвам така еднаква големина, еднакъв размер на изображението, всичките ми елементи ще бъдат позиционирани, където трябва и ще съдържат еднакви като тип ефекти, които вече съм задал на предишното изображение.
Тези темплейти можете вие да си ги създадете, можете да използвате готови от интернет.
Разбира се и за тези, които създавате вие може да използвате и екшъни, които вече знаете как се записват във Photoshop, a в следващият урок ще видим как да запазим нашата изображения по подходящ метод за използването му в интернет.

Въпроси и отговори