Пощенски плик

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Как да превърна кривата в селекция?

  Анелия:

  Здравейте! Не мога да превърна кривата в селекция (когато дам Make selection не става нищо). Бихте ли ми казали къде бъркам? Благодаря!

  Ивайло Искренов:

  Здравей,
  може да провериш дали кривата описва затворен контур и да пробваш отново.

  Анелия:

  Да, описва затворен контур, но когато после дам Make selection не става нищо.

  Диана:

  Избрала ли си New selection? Случвало ми се е да избера по погрешка съвсем малка селекция, която трудно се забелязва, трябва да се приближи изображението, иначе не се вижда. При това положение вече е направена селекция и не дава да се създаде такава, защото реално вече има, освен ако не се избере да се създаде нова.

 • Как да включа линиите за подравняване?

  Alessia:

  Здравейте! Накрая на клипа, когато местите двата слоя се появяват лилави линии, за да може двата плика да са подравнени. Въпроса ми е как ги появяваме тези линии?

  Ивайло Искренов:

  Здравей,
  тези подравнителни линии се включват от меню View -> Show -> Smart Guides

 • Как да избера пипетката, за да взема цвят от логото?

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Как да избера пипетката, за да взема цвят от логото? При мен не излиза Gradient Editor и пипетката е неактивна. с PS CC 2018 съм. .

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Извинявам се за черния екран, но графичният ми редактор блокира и не мога да избера картинката. Каква може да е причината?

  Светлана Манева:

  Натискате ли бутона Alt?

  Ивайло Искренов:

  ... може също така да пробвате и с "I" като шорткът за стартиране на командата Eyedropper Tool за избиране на цвят.

 • Защо освен пътеката се селектира и рамката на референцията?

  Лора Колева:

  Здравейте, защо освен пътеката се селектира и рамката? от тук нататък всичко се променя и няма как да продължа според инструкциите от видеото, пробвах поне 10 пъти.

  Лора Колева:

  Пробвах да продължа и със следващия урок, но отново след като направих пътека и избрах да я запълня с цвят, се запълни backgrounda, а не самата пътека. Предполагам, че е свързано с факта, че не ми се появява отделен прозорец "Path". Ще се радвам някой да даде съвет. Благодаря!

  Ивайло Искренов:

  Здравей Лора, след като използваш инструмента Pen Tool, сигурна ли си че кривата е затворена - курсора променя ли се когато кликнеш на последната точка? Контура на пътеката която описваш трябеа да е затворен - с него описваш фигурата, която ще използваш по-късно.

  Лора Колева:

  Да, затворена е! И на двете задачи като дам Make selection и после New Layer via copy, това което съм направила като пътека ми се отрязва, а следвам точно инструкциите от видеото.

  Ивайло Искренов:

  Разгледах файла в който работиш и това което мисля, че се получава при теб, след правенето на селекцията е, че по някаква причина селектираната ти част се инвъртва - не остава селектирано това което искаш а всичко останало ... за това мога да ти предложа следното решение : след като трансформираш пътеката в селекция, ако видиш че се е селектирала цялата част, както е показано на прикаченото изображение, а не частта, която ти трябва, тогава докато е активна така селекцията (и активна команда за селекция също така) натисни десен бутон и избери Select Inverse. След това трябва да се е маркирала частта, която ти трябва и когато избереш Make Layer via Copy ще получиш горната част на пощенският плик.

  Лора Колева:

  Благодаря, Ивайло, получи се така! Успях да завърша този урок. А какъв ли ми е казуса с визитката?

  Ивайло Искренов:

  С фона за визитката проблема и сходен - след като имаш селекцията ако е маркирана не тази част която ти трябва за да я запълниш с цвят а всичко останало, първо направи Select Inverse и тогава я запълни с цвят.

  Лора Колева:

  Много благодаря :)!

  Rumen Gotsev:

  Аз имам една идея: логото, плика, визитната картичка и бланката да ги направя в Adobe Illustrator. След това да ги поставя в Adobe Photoshop.

 • Защо трябва да се растеризира пликът?

  Светлана Манева:

  Защо от смарт обект трябва да се растеризира пликът, който създадохте с Rectangle tool (01:50 от видеото)? Не може ли да си остане смарт обект?

  Ивайло Искренов:

  Здравей, в случая няма голяма разлика и значение дали остава смарт обект или не, тъй като следващият слой който се прави отгоре със селекцията е Layer via Copy и самият смарт обект не се променя по този начин, но ако искахме да отрежем селекцияита от него с Layer via Cut, нямаше да можем и тогава слоя трябва да се растеризира и нямаше да може да остане Smart Object.

  Nadya Gelina:

  След доста проби ,най-накрая стигнах до резултат!Да,не е лесно въпреки подробните обяснения на лектора!