Създаване, преместване, копиране и изтриване на директории(папки)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как можем да преместим папка?
Десен клик върху папката->Move Folder
С приплъзване на папката до желаната дестинация
И двете са верни

Въпроси и отговори

 • Защо да използваме  папки?

  Tanya Zhelyazkova:

  Защо има папки, когато има категории?

  Dobrina Pecheva:

  Здравейте, двете функционалности са различни и се допълват. Папките може да достъпите и извън Outlook - например през браузър (телефон), т.е. те се запазват в пощенския сървър. Категориите от своя страна може да достъпите само от Outlook, като за сметка на това тези категории се запазват и ако създадете задача, събитие, контакт, и т.н. - всяка от функционалностите на Outlook поддържа категории. Също така, на едно и също писмо можем да задаваме няколко различни категории, но освен ако не го копираме, няма как да го сложим в повече от една папка. Папките са удобен начин за подреждане и разчистване на входящата Ви пощенска кутия, докато категориите помагат за лесна ориентация, търсене според определена категория, синхронизация в календара и т.н. Поздрави :)

  Ана Йонкова:

  Здравейте. Аз получавам писма от различни клиенти. За всеки клиент си имам папка, така само да видя в коя папка е новото писмо знам от кой е и дали е нужно веднага да отговарям или може да изчака. Писмата са групирани, а не на едно място. За мен е удобство, дори по-добро от флагчета и цветове.

 • Може ли автоматично получени нови писма да влизат в дадена папка?

  Антон Тонев:

  Има ли опция в Outlook която да задава на новополучени писма от даден имейл адрес да "влизат" директно в папка по наш избор? Например имам папка "Иван" и искам всички писма които получавам от имейл Ivan@.....com да влизат във въпросната папка.

  Петя Илиева:

  Да. От Home избираме Move, и след това избираме Always move conversation, посочваме конкретна папка в която искаме да се преместват съобщенията от разговора. Така ще преместим не само настоящите, но и ще насочим и новите съобщения директно към тази папка.

  Антон Тонев:

  Благодаря за отговора но тази опция която ми предлагате е само за конкретен разговор(аз питам някой ми отговаря и т.н.). Ако същия човек ми изпрати писмо което не е отговор на мое писмо (не е писмо от същия разговор) а е отделен нов имейл към мен то това писмо ще си отиде в "Inbox". Моята идея е писма от даден имейл адрес независимо дали са отговор на мое писмо(разговор) или са отделни писма към мен да влизат автоматично в дадена папка.

  Даниела:

  Здравейте има опция. Отивате в rules, manage Rules&Alerts, Отваря се прозорец отива се на new rules. В края на прозореца иам "apply this rule on message arrives - натиска се на people or public group " - тук се слага имейла адреса на човека от който получавате имейл. след това се натиска "move it to the specific folders" и се избира папката в която искате да отива дадения имейл. След това се натиска next наколко пъти, защото се показват допълнителни екрани в които може да се сложат допълнителни настройки за този rule. Ако не искате, само next докато не ви даде ок. Мисля че ще успеете, късмет!

  Антон Тонев:

  Благодаря за отговора точно това ми трябваше.