Настройване на имейл акаунт (Gmail)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
За да може да Outlook да работи с Gmail, коя настройка в Gmail акаунта си трябва да имаме?
Gmail акаунти не могат да бъдат добавяни в Outlook.
Няма нужда от допълнителни настройки.
От меню Настройки, да активираме POP и IMAP достъп.

Въпроси и отговори

 • Защо не мога да активирам Gmail?

  Йорданка Енчева:

  Какъв е проблема със стартирането на програмата. След като минах стъпката с активиране на протокола от настройките на gmail, ми излиза едно и също съобщение, не прави връзка със сървъра и не се случва нищо.

  Dobrina Pecheva:

  Здравейте.

  Най-вероятно е защото сте изписали потребителското си име без @gmail.com Google отдавна поддържа акаунти които не са само към Gmail.

  Пробвайте да изпишете пълното си потребителско име, например: dobrina@gmail.com. Ако това не работи, пробвайте с ръчни настройки да въведете настройките на Gmail, и ако сте разрешили достъпа от профила си в google, не би трябвало да имате проблем.

  Поздрави :)

  Йорданка Енчева:

  Здравейте, всичко това го изпробвах, но пак стигам до същият резултат и нищо не се случва.

  Васил:

  Здравей, влезни в google акаунта (не в пощата) си и в неговите опции, навигирай до security и избери Less secure app access - включи го на On. Така ще позволиш на Google да даде достъп на Outlook да се свърже с пощата ти, в противен случай я смята за несигурна, вероятно си с по-стара версия. Поздрави!

  Йорданка Енчева:

  Благодаря, за отговора, явно точно тази стъпка съм пропуснала. След така направената настоийка нещата се получиха.

  Инж. Савко Цанков:

  Здравейте, не се получава да се логна в abv.bg с pop3 какво правя неправилно ? outlook 2019 използвам

  Дориан Леков:

  Здравейте инж. Цанков, просто премахнете отметката от полето „Require login using Secure Password authentication“ и опитайте отново.

 • Защо не мога да направя връзка с Outlook 2013

  Николай Петров:

  Здравейте,

  Направил съм всички необходими настройки, за които стана дума в предходния и този урок, но без успех. Грешката която връща Outlook е:

  Николай Петров:

  Здравейте,

  Успях да добавя акаунт в Outlook 2013 по опростения метод, след като направих 2 - 3 неуспешни опита при добавяне на акаунт с ръчни настройки (manual setup).

  Описаните причини под видеоурока са ключови при възникване на грешка относно добавянето на акаунт.

  Dobrina Pecheva:

  Здравейте, има няколко възможни причини за такава грешка: - при въвеждане с ръчни настройки, трябва да се изписва целия имейл, свързан с профила - например email@gmail.com ; а не само потребителското име - да се разреши IMAP достъпа от настройките на Gmail в браузър - в настройките за Outgoing Server, да се избере отметката "My outgoing server requires authentication", и да се въведат името, паролата и порта.

  Радвам се, че сте успели да добавите акаунта си - опростения метод работи чудесно, така или иначе. Разширените настройки са полезни, ако има нужда от тях - напр. използвате собствен мейл сървър, или сте настроили пощата Ви да се изпраща или приема от специфичен порт. В останалите случаи, опростената процедура е напълно достатъчна. Поздрави!

  Николай Петров:

  Благодаря за разяснението, Добрина!

  Николай Петров:

  Здравейте,

  Пробвам се да вкарам един служебен имейл от ВУЗ-а, но не знам грешките на какво се дължат. Въвеждам всички необходимо, което са ми посочили, но без успех.