Маркиране на съобщения като прочетени/непрочетени. Опции на изпращането.

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Колко пъти можем да променяме съобщение от прочетено на непрочетено и обратно?
25 пъти
Само веднъж
Неограничено

Въпроси и отговори

 • Как може да се избегне отварянето на ново съобщение?

  Ивелина Иванова:

  Здравейте, искам да попитам как може да се избегне отварянето на новото съобщение, когато вече съм изтрила или преместила по-ново съобщение. Когато влезна в пощенската си кутия и реша да отворя по-ново съобщение и съответно да го изтрия, outlook решава да ми отвори автоматично следващото съобщение, след като трябва да го маркирам отново като непрочетено. Така в крайна сметка пропускам непрочетено съобщение, което не съм отваряла сама, но то вече стои като прочетено. Благодаря предварително!

  Маргарита:

  Здравейте, Ивелина! Мога да Ви предложа два варианта, в които следващото съобщение пак се отваря, но не се маркира автоматично като прочетено. В първия вариант ще трябва да маркирате ръчно всички съобщения, които искате да отбележите като прочетени. Отидете в таб "File" -> "Options" -> таб "Mail" -> в меню "Outlook panes" отворете менюто за "Reading Pane". Махнете отметката на "Mark item as read when selection changes". Във втория, можете да настроите определено време праз което, докато съобщението е отворено, системата не го отбелязва като прочетено. Например настройвате на 10 секунди и ако преместите селекцията на друго съобщение в рамките на 10 секунди, първото съобщение остава като непрочетено. Ако стои отворено повече от 10 секунди - става прочетено. Това се постига от същото меню като слагате отметка на "Mark items as read when viewed in the Reading Pane" и напишете секундите, които искате в поле "Wait____ seconds before marking item as read".

  В следващия урок също е показано как да се постигне вариант две. Само че се достъпва от ribbon лентата.

 • Как да маркираме съобщение като прочетено/ непрочетено по още един начин

  Маргарита:

  Можете да маркирате съобщение като прочетено/непрочетено и като кликнете върху синята вертикална лента, разположена вляво на всяко съобщение. Ако то е отбелязано вече като прочетено, лентата не се вижда, но кагато преминете с мишката над нея тя се активира и може да бъде избрана, за да се отбележи отново като непрочетено.

  Светла Ненчева:

  Като щракнем с десен бутон върху съобщението и след това щракнем върху Маркирай като прочетено или Маркирай като непрочетено