Първичен обмен на данни между Access и Excel

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Техниката Copy-Paste за обмен на данни сработва
Само от Access към Excel
Само от Excel към Access
И в двете посоки

Въпроси и отговори

 • Защо при опит за копиране получавам тази грешка?

  Iliya Angelov:

  Здравейте, при опит за копиране и поставяне по посочения начин ми казва, че не намира такъв обект. На какво е възможно да се дължи?

  Peter:

  Това при копиране и пействане или при влачене се получава?

  Iliya Angelov:

  При Copy-Paste

  Peter:

  Може би да опиташ да селектираш самата таблица, а не целия шийт с ctrl-a. Евентуално, свали пак екселския файл, възможно е в първия някак да се е повредила някаква област. Евентуално да провериш диска за грешки с chkdsk.

  Peter:

  Пуснах търсене на - the microsoft access database engine could not find the object in excel file. Гугъл показва много оплаквания по темата. Илия, ако ти се занимава, погледни ги :) Намерих едно кратко описание на проблема за ограничения в офис 2007 - http://www.kb.blackbaud.com/articles/Article/58898

  Iliya Angelov:

  Благодаря, ще погледна. Но другият вариант, който работи е, първо да се създаде таблица с Access и тогава да се постави.

  Людмил Русинов:

  Две неща правят впечатление в съобщението на Access 1. Селектирана за копиране е цялата колона R - това за Clipboard-a и за Access са над 1 млн. записа. По-добре е да се селектират и копират само клетките с данни 2. Името на Sheet-a е дадено с въпросителни знаци. По всяка вероятност Access има затруднения в разчитането на това име. Опитайте с име на латиница без излишни символи в него - като апостроф например

  Светлана Паунова-Мурджева:

  Получих същата грешка като колегата горе. Преименувах екселския worksheet, ползвайки латински букви и веднага сработи.

  Валя:

  Аз също преименувах екселския sheet Поръчки на латиница и нямаше никакъв проблем, докато на кирилица ми излезе същото съобщение като на Iliya Angelov.

  Tatiana Petkova:

  и при мен така се получи - с името на латиница всичко се оправи

  Diana Siteva:

  Здравейте, възможно е регионалните настройки да не са добре - България, кирилица и пр.

  Радостина Желева:

  Здравейте, копирах няколко реда от таблица от Excel в Access, след това исках да копирам следващите редове, но не се копира всичко, което съм маркирала. На какво може да се дължи това? Благодаря.