Зареждане на форма на цял екран

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Кое свойство се настройва за зареждане на форма на цял екран?
Pop Up
On Load
Windows

Въпроси и отговори

 • Как да компилирам exe за целия проект в Access?

  Viacornewadd:

  Искам да компилирам exe като завършен вид на програмата в Access и потребителят да няма видим достъп до обектите в него, а директно да зарежда потребителското меню?

  Espera:

  за exe не знам как да го направиш, но можеш да забраниш достъпа до дизайна и настройките - като добавиш парола и потребителя ще има само по направените от теб форми

  Viacornewadd:

  Паролата е ясно, но нали програмата трябва да има завършен вид. Има начин за компилация, за съжаление не мога да се сетя как ставаше. За жалост курсът е доста непълен.

  Велко:

  И аз не разбрах как се прави клиентският панел...

  Viana Conrad:

  Най-пълният учебник по Access е на една преподавателка от ИУ Варна- Пенка Бочева. За съжаление учебникът от много години не е преиздаван, а моят екземпляр някъде го загубих. Правила съм завършен проект на Access с компилиран файл за изпълнение, но не помня вече как ставаше, защото от години не ми се е налагало.

  Велко:

  Ами, очакваме, значи, лекторът да отговори как се случва това :)

  Велко:

  Намерих опция - има програма Microsoft Access 2016 Runtime, разгледай инфото - работиш с реалната база данни, но потребителят не вижда базата, а само клиентски панел :)

  Viana Conrad:

  Runtime също изисква да има компилирано exe. Сам по себе си не може да се използва.

  Viana Conrad:

  Създава се макрос с име AutoExec, към него може да се добавят действия, например OpenForm. Когато потребителят иска макросът да не се изпълни автоматично, той трябва преди да щракне върху името на БД, за да я отвори, да натисне клавиша Shift. Така се компилира самостоятелно приложение, до което потребителите нямат достъп по дизайна на програмата.