Как да компилирам exe за целия проект в Access?

Тайните на Access
Бази данни с Access
MS Access

Искам да компилирам exe като завършен вид на програмата в Access и потребителят да няма видим достъп до обектите в него, а директно да зарежда потребителското меню?

за exe не знам как да го направиш, но можеш да забраниш достъпа до дизайна и настройките - като добавиш парола и потребителя ще има само по направените от теб форми

Паролата е ясно, но нали програмата трябва да има завършен вид. Има начин за компилация, за съжаление не мога да се сетя как ставаше. За жалост курсът е доста непълен.

И аз не разбрах как се прави клиентският панел...

Най-пълният учебник по Access е на една преподавателка от ИУ Варна- Пенка Бочева. За съжаление учебникът от много години не е преиздаван, а моят екземпляр някъде го загубих. Правила съм завършен проект на Access с компилиран файл за изпълнение, но не помня вече как ставаше, защото от години не ми се е налагало.

Ами, очакваме, значи, лекторът да отговори как се случва това :)

Намерих опция - има програма Microsoft Access 2016 Runtime, разгледай инфото - работиш с реалната база данни, но потребителят не вижда базата, а само клиентски панел :)

Runtime също изисква да има компилирано exe. Сам по себе си не може да се използва.

Създава се макрос с име AutoExec, към него може да се добавят действия, например OpenForm. Когато потребителят иска макросът да не се изпълни автоматично, той трябва преди да щракне върху името на БД, за да я отвори, да натисне клавиша Shift. Така се компилира самостоятелно приложение, до което потребителите нямат достъп по дизайна на програмата.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.