Защо при опит за копиране получавам тази грешка?

Тайните на Access
Бази данни с Access
MS Access

Здравейте, при опит за копиране и поставяне по посочения начин ми казва, че не намира такъв обект. На какво е възможно да се дължи?

Това при копиране и пействане или при влачене се получава?

При Copy-Paste

Може би да опиташ да селектираш самата таблица, а не целия шийт с ctrl-a. Евентуално, свали пак екселския файл, възможно е в първия някак да се е повредила някаква област. Евентуално да провериш диска за грешки с chkdsk.

Пуснах търсене на - the microsoft access database engine could not find the object in excel file. Гугъл показва много оплаквания по темата. Илия, ако ти се занимава, погледни ги :) Намерих едно кратко описание на проблема за ограничения в офис 2007 - http://www.kb.blackbaud.com/articles/Article/58898

Благодаря, ще погледна. Но другият вариант, който работи е, първо да се създаде таблица с Access и тогава да се постави.

Две неща правят впечатление в съобщението на Access 1. Селектирана за копиране е цялата колона R - това за Clipboard-a и за Access са над 1 млн. записа. По-добре е да се селектират и копират само клетките с данни 2. Името на Sheet-a е дадено с въпросителни знаци. По всяка вероятност Access има затруднения в разчитането на това име. Опитайте с име на латиница без излишни символи в него - като апостроф например

Получих същата грешка като колегата горе. Преименувах екселския worksheet, ползвайки латински букви и веднага сработи.

Аз също преименувах екселския sheet Поръчки на латиница и нямаше никакъв проблем, докато на кирилица ми излезе същото съобщение като на Iliya Angelov.

и при мен така се получи - с името на латиница всичко се оправи

Здравейте, възможно е регионалните настройки да не са добре - България, кирилица и пр.

Здравейте, копирах няколко реда от таблица от Excel в Access, след това исках да копирам следващите редове, но не се копира всичко, което съм маркирала. На какво може да се дължи това? Благодаря.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.