Запознаване с интерфейса- Част2-Запознаване с панелното меню

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Откъде можем да изкараме панелите, от които имаме нужда?
Всички панели се намират от дясната страна
От менюто View
От менюто Window
След като натиснем Reset Essentials

Въпроси и отговори

 • Как да инсталирам IIlustrator без проблем?

  Цветомир Цанков:

  Здравейте, започнах курса по Илюстратор, но имам проблем с инсталирането на самата програма. Теглих няколко пъти от сайта на adobe, тегленето е ок, инсталирането започва добре, но идва един момент, в който ми се иска въвеждането на някакъв сериен номер от 6 цифри. Пробвах поне 5 пъти и все стигам до този прозорец. Можете ли да ми помогнете? Иначе не мога да приложа наученото от уроците и и курса губи смисъл:-). От къде да изтегля и греша ли някъде? Благодаря предварително!

  Грациела Георгиева:

  Здравей, за съжаление ние няма как да помогне с набавянето на софтуера. Предлагаме само курсове за този софтуер. Моят съвет е при изтегляне на софтуера от сайта на Adobe, да търсиш пробна (trial) версия. За нея не би трябвало да се изисква код и ще можеш да я използваш определен период от време. :)

 • Грациела Георгиева:

  Здравей, Само менюто Essentials ли ти липсва или е целия tool панел? Може ли да прикачиш изображения, за да се ориентирам по-добре.

  Ако имаш tool панел, погледни горе вдясно дали няма едно малко меню със стрелка, при натискането на която се отваря падащо меню, от което може да избереш Essentials.

  Gerito:

  Аз открих някакво решение на въпроса си, но не знам как да го извадя от вън на панела.

  Предполагам, че е от версията ми, защото има и други неща които липсват сравнение с CS6, което е напълно нормално според мен.

  Юлия Иванова:

  Здравей, @Gerito, ето как изглежда при мен:

  Възможно е да си си инсталирала някаква орязана версия, но е възможно и в cs3 още да не е имало такива опции. Честно казано аз никога не ползвам пре-дефинираните модели 1 към 1, ами сама си слагам панелите, които са ми необходими. В общи линии това значително увеличава моята продуктивност. От друга страна, когато седна на чужд компютър, не ми е лесно ако не мога да си ги подредя както съм свикнала. Но това почти не ми се налага, така че съм свикнала да си персонализирам интерфейса според моите нужди :)

 • Как да се добави панел Artboards?

  Мариана Георгиева:

  Здравейте, работя с Adobe Illustrator CS4. Не виждам в секцията на панелите - Artboards, а и в Window такъв липсва. Какъв е начина да се добави?

 • Мая Пенкова:

  Извинете Версията е друга. Вече е CS6