Какво ще научим в курса по илюстратор ?

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Коя е програмата?

  Десислава:

  В урока не се споменава за коя версия на програмата да имаме на компютрите си ?

  Мария Балева:

  Здравей, трябва да е версия CS6. Eто линк за сваляне от сайта на adobe

  Десислава:

  Благодаря :)

  Maria Mitkova:

  За съжаление не се споменава версията на програма и не се подреждат панелите така както ще се използват. Те са предварително изкарани на екрана, а не се показват във видеото стъпка по стъпка. Все пак е курс за начинаещи.

  Georgi Atanasov:

  Съгласен съм с това мнение, може ли да покажете как се изкарват панелите на екрана стъпка по стъпка?

  Tatyana Dimitrova Shestakova:

  ne sam saglasna,ne razbiram ot rezultata na tova obuchenie

 • Има ли значение коя версия използвам?

  Мариела:

  Инсталирах си adobe illustrator cc, има ли голяма разлика във версиите?

  Юлия Иванова:

  Има малки разлики. За Илюстратор в частност не знам, но при Индизайн например се явява проблем, че по-висока версия на програмата не може да отвори файл, записан на по-ниска версия, освен ако не се експортнат допълнително други разширения. Така че е възможно и при Илюстратор да има подобни неудобства. Във функционалностите обикновено има подобрения в новите версии, но базовите неща са същите.

  Rumen Gotsev:

  През 2009 г. започнах своите плахи стъпки в Adobe Illustrator CS2/CS3. Тогава съвсем плахо познавах и CorelDraw CS 11/12. В едно малко рекламно студио в Пловдив ме запознаха с един човек. Неговият свят беше CorelDraw 9.0 много стара версия и той ме накара да седна на стола и ме накара да очертавам шрифтовете, даже не ме безапознал с интерфейса на CorelDRAW 9.0. Това ми донесе много стрес, бях се изплашил. Аз не разбирах нищо, но с течение на времето започнах да свиквам с CorelDRAW. След това научих заедно с CorelDRAW и Adobe Photoshop. След време а можеби една година и половина от един приятел разбрах как се работи с Adobe Illustrator. В Youtube намерих уроци за начинаещи с Adobe Illustrator CS3. И така покрай Photoshop, научих и все още уча тайните на Adobe Illustrator.

  Ето ви полезен линк за сваляне на клавишните комбинации в Adobe Illustrator CC

  https://blogs.adobe.com/contentcorner/files/2017/03/Ai_CheatSheet_Windows.pdf

  Adobe Illustrator CS6 клавишни комбинации

  https://jetsetcom.net/images/downloads/Illustrator-CS6-tools-modifiers-keys.pdf

  Maria Mitkova:

  Благодаря за бързите клавиши.

 • Каква е разликата между 2-та курса на илюстратор? 

  Mario Terziyski:

  Здравейте, Искам да попитам дали знаете каква е разликата между “Тайните на илюстратор” и другия курс илюстратор. Също така дали има значение, кой трябва да се започне пръв и за какво служат двата курса, какви разлики има. Благодаря предварително за отговора

  Михаела Занева:

  И двата курса са много интересни и могат да се започнат по всеко време. “Тайните на илюстратор” е първият курс и е базов, докато другият е за по-професионални техники и похвати и малко по-опитни хора. Препоръчвам и двата курса.