Преместване на обекти от слой в слой

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как преместваме обект в друг слой?
Когато хванем слоя и го "пуснем" в слоя, в който искаме да преместим обекта
Когато хванем цветното квадратче отстрани на слоя и го преплъзнем в желания слой
Чрез използване на клавишната комбинация Ctrl+C и Ctrl+V 

Въпроси и отговори

 • Къде е проблема във версията или от настройки на инструмента?

  Gerito:

  Работя с CS3. При отваряне на файла към урока ми го прави в един слой и група с много подгрупи, така ли трябва да е? Правя си нови слоеве всичко си е ок. Когато обаче искам да маркирам един обект, за да го преместя ми маркира всичко от слоя, работя с черната стрелка, както е във файла. Така изглежда при първоначално отваряне. Тук вече съм преместила бутилката и капачките, но те са в групи, т.е. преместих групата. При кликане, за да маркирам само един обект това е резултата - маркира всичко. ЗАЩО?

  Мария Балева:

  Здравей, при мен нещата изглеждат различно като изтегля файла, но съм на версия CS6. Леърите са подредени така, както са и в урока. Може би проблема е от версията. Ако искаш пиши ми на имейла (baleva@infosense.bg) и ще ти изпратя файла запазен на по-стара версия, за да видим дали ще се отвори правилно. Относно преместването на обектите- когато са в група на един слой и ти кликнеш, реално маркираш цялата група и при преместване, местиш всички обекти в тази група. За да контролираш отделните обекти в групата, трябва да разгрупираш групата или да кликнеш два пъти в групата и така "влизаш" в нея и може да местиш обектите независимо, че са групирани.

  Юлия Иванова:

  Явно има несъвместими неща с по-старата версия и ти групира самите лейъри, а не само обектите ги прави в групи.

 • Каква е рзликата между документ и арт борд?

  Таня Петрова:

  Каква е рзликата между документ и арт борд? Защо, когато създам два артборда, те всъщност са в един лейър и не се виждат отделно?

  Венета Желева:

  Документът може да съдържа множество на брой art board-и или листи, като нарисуваното върху листите може да принадлежи на повече от един слой. На снимката двата правоъгълника, нарисувани върху различни листи, се намират в общ слой, посочен със стрелката. Иконата на слоя показва не листите, а правоъгълниците заедно (по-надолу ще ги видите един под друг като отделни обекти). Листите не се визуализират в този панел, но може да ги намерите в панел Artboards в списъчен вид.