Създаване на Branding set

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Как да премина финалния тест?

  Антон Иванов:

  Много пъти вече преминавам финалния тест, но не ми се появява бутон да си попълня данните за сертификат, както на другите курсове, които съм преминал досега. Писах нялко мейла, включително и в отговор на подканящ мейл от Мария да премина тест и да попълня данните си, не засега не съм получил отговор. Греша ли някъде нещо или какво трябва да направя, за да премина успешно теста?

  Краси Кръстев:

  Здравейте, благодаря първо за обратната връзка и извинете за неудобството.Пробвайте сега, вече би следвало да успеете да си заявите данните след теста.

  Антон Иванов:

  Благодаря за бързия отговор, Краси. 


  Пробвах, но отново не се появи бутонът. Картинката е същата - не я копирам пак, че ще станат публични още отговори на теста ;-). С различни браузъри ефектът е същия (не съм пробвал с IE, защото съм с Mac, но с Мозила, Сафари и Хром няма разлика). 

  И бих искал да споделя, че въпреки 40-те точки, не съм съгласен с определени отговори, примерно "до каква степен може да увеличите обект в Илюстратор" - верен отговор е даден като "няма ограничение" и да, това теоретически е така за всяко векторно изображение, но пробвай да увеличиш примерно до 8000% (на мен ми се е налагало за по-прецизни промени) - не става... специално за Илюстратор според мен верният отговор би трябвало да е 6400% (поне при CS6 за Mac е така).
  Антон Иванов:

  Благодаря! Вече работи както се очаква ;-) 

 • Каква е целта на този урок?

  Юлия Иванова:

  Здравейте,

  Съжалявам, но аз изобщо не рзбрах този урок. 1. Защо използваме фотошоп изобщо, при положение, че материалите за печат трябва да са векторни и вече сме ги направили в Илюстратор? 2. Защо при копиране във фотошоп намаляваме обектите? 3. Това, че е смарт обджект, значи ли, че ако променим обекта в Илюстратор ще се промени веднага и във Фотошоп? 4. Защо направихме текста бял в Илюстратор, а не във форошоп? 5. Защо толкова си играхме да правим фон с маска и прочее на визитката в Илюстратор, като във фотошоп сложихме само буквите? 6. Изобщо каква беше целта на този урок?

  Благодаря!

  Yulia:

  Съвместната работа между Photoshop и Illustrator!

  Петър Първов:

  Смарт обджекта във Фотошоп запазва оригиналното качество на обекта, като позволява намаляване и последващо увеличаване без загуба на качество. Също така върху Smart Object можеш да прилагаш филтри и ефекти с възможност за редактиране или премахване, без това да е деструктивно за смарт обджекта. Също така ако в един документ имаш няколко копия на един Smart Object, промените в единия се отразяват и в останалите.

  Rumen Gotsev:

  Photoshop e полезен за създаване на мокъпи (mock-ups) - макети на различни продукти като книги и визитки.

 • Защо няма урок как да експортваме файлове за печат?

  Боян Бонев:

  Мисля, че ще бъде добре да се добави урок, в който да се показва как може да се експортва готовия файл, да се покаже как трябва да бъде подготвен и какви са изискванията, за да стане качествен печата. Може да се обърне вниманието на цветовите профили, размерите, формата на файла и т.н. Тези особености на крайния продукт е добре да се знаят от студентите.

  Радост:

  "Ще ни очаква в следващия урок" , може би ще има продължение?...

  Людмил:

  Знаеш много добре, че при различните печатници е различно - Нали!