Създаване на индивидуален изглед - Custom viewport

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

 

Забележка:

Файловете, които се виждат във видеото са примерни и те съдържат логото на сайта и за това не са добавени, като допълнения към урока. В урока се показва как може да направите собствена работна среда, за да упражните показаното не ви е необходим работен файл, а просто трябва да стартирате програмата и да следвате стъпките от видеото. Ако все пак искате да имате отворен файл, може да използвате всеки един работен файл от предните уроци или да си създадете сами. 

 

Тест за преминаване към следващия урок

 
Откъде може да създадем индивидуален изглед ?
От менюто Window и след това New View
Oт менюто View и след това New View
След като направим определени настройки в preference panel

Въпроси и отговори

 • как да си смъкна и другите листа имам само първия файл 

  Анатолий:

  имам смъкнат само първия файл background но тои не съдържа и другите листа

  Peter:

  Този курс е бил през зимата и тогава е имало голяма активност. Ние сме втора порция и трябва явно да почакаме някой да погледне насам :) И при мен с ctrl-alt-0 не се отварят другите листи. Аз имам и друг проблем, не мога да селектирам в нов файл, предният урок не можах да го направя, защото нищо не мога да правя, когато отварям нов файл. Пуснах запитване и във форума на адоб, но и там никой не реагира. Значи, така трябва, да се чака ... :)

  Стефка Иванова:

  Вижте в Edit>Keyboards Shortcuts>Menu Commands>View>Fit All in Window. Трябва да е посочена клавишна команда Alt+Ctrl+0. Ще видите клавишни комбинации и за останалите изгледи - би трябвало да са там по подразбиране. В същия прозорец >Menu Commands>Tools се намират и комбинациите за командите при работа с  инструментите. В нов файл можете да селектирате само ако има нещо създадено, например нарисувайте правоъгълник. Ако не работи никой инструмент вероятно програмата е забила. Направите си още два артборда встрани от първия и задайте Alt+Ctrl+0. В палитрата с инструментите има иконка за артборд, близо до ръчичката, когато е избрана, може да начертава нов артборд или лист. Дано правилно съм разбрала запитването.

  Тодор Тодоров:

  За целта има и гугал ;) Ето всички клавишни комади на Илюстратора за цс6. https://www.nobledesktop.com/shortcuts/illustratorcs6/mac

  Тодор Тодоров:

  https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&ved=0ahUKEwi__YqcuOTLAhXlCpoKHW_ECloQFghBMAg&url=http%3A%2F%2Fc818782.r82.cf2.rackcdn.com%2FIllustrator_Cheats_Small.pdf&usg=AFQjCNFfQa5n1yAWqzslMB_J7YBumvTctg&sig2=nzu3eBbTiTCUY2xqtUqwXw - Ето и още един линк с всички клавишни комбинации.

  Тодор Тодоров:

  Съвет, търсете по-добре, преди да нападате. :)

  ИВАН:

  Гугъл! ;)

  Peter:

  Трябва да прочетем и забележката отгоре към модула :)

  Велизар Гордеев:

  Една забележка- в урока когато се избира командата New View се казва, че се отива в меню Window, което не е вярно. Тази опция е в меню View. В клипа е показан правилния начин, но е обяснено грешно и ако някой не внимава ще търси тази опция в грешното меню.

 • Може ли да прикачите файла към този урок?

  Бригита:

  Може ли да прикачите файл към този урок, за да може да се упражнява урока?

  Лилия Ласкова:

  Здравей, Бригита. Под урока е пояснена причината, поради която не сме сложили файловете за сваляне: "Файловете, които се виждат във видеото са примерни и те съдържат логото на сайта и за това не са добавени, като допълнения към урока. В урока се показва как може да направите собствена работна среда, за да упражните показаното не ви е необходим работен файл, а просто трябва да стартирате програмата и да следвате стъпките от видеото. Ако все пак искате да имате отворен файл, може да използвате всеки един работен файл от предните уроци или да си създадете сами."

 • Защо не ми се отварят и други възможни листи след натискане на клавишна комбинация 

  Моника Ганчева:

  Защо като отворя файла и натисна клавишната комбинация CTRL + ALT + 0 , не ми се отваря всички възможни листи в документа , а само един лист , който се увеличава след натискане на клавишната комбинация

 • Може ли да...?

  Rumen Gotsev:

  създаването на потребителски изглед или на английски custom viewport се извършва по следния начин:

  Меню view - New View

  Ако човек внимателно гледа видео урока, следва указаните стъпки като поставя клипа на пауза, няма да има проблеми.