Работа с Rulers и Guides

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Каква е разликата между Guides и Smart guides?
Няма особена разлика и при двата случая имаме линии, които служат като мрежа и ни помагат да подреждаме обектите
Guides са линии, а Smart guides е система, с която може да видим върху какъв обект се намираме(точка или път), а също и къде е ситуиран в пространството
Това са синоними и са взаимозаменяеми

Въпроси и отговори

 • Защо линийте....

  Daniela:

  Защо моите guide линий не се прилепват към дадени точки от обекта и да изписва Path, дори не се прилепва и към листа? Трябва ли да направя някакви настройки?

  Daniela:

  Също така не ми показват центъра на листа и обекта???

  Daniela:

  Настройките в Preferense са както в урока.

  Toni:

  Включила ли  си smart guides  от менюто View?

  Антон Иванов:

  При мен дори да са изключени Smart Guides се виждат, когато е маркиран обекта, разликата е че не се изписва кое какво е. При включени Smart Guides, дори да не е маркиран обектът се изписват Smart Guides.

  Антон Иванов:

  Имам предвид, че се изписва (или не) какво е при посочване с мишката.

 • Може ли Guides....???

  Daniela:

  Здравейте :) Всеки Guides влиза в различен слой (според различните обекти), има ли как да са независими (както във Фотошоп, премествам си ги без проблем)? За да ги преместя трябва да ги търся в кой слой са, съответно, ако искам и да ги изтрия?

  Екатерина:

  Здравей, Пробвах това, за което питаш в първия въпрос - не става да са независими гайдовете. Но - ако примерно искаш гайдът от един слой да го копираш на абсолютно същото място, но в друг слой - просто го селектираш и в менюто с layers има едно малко квадратче, със съответния цвят, което приплъзваш в желания слой и готово. По 2-ри въпрос - няма проблем, стига да са селектирани, направо ги триеш /Delеte/, а не да търсиш в слоевете. Стига да не са заключени, разбира се.

  Daniela:

  Благодаря за отговора! Да и аз се сетих за това, просто се надявах, че като са от едно семейство програмите може пък да има начин :) Въпрос на навик и свикване...

 • Защо помощните линии не се виждат?

  Виктория:

  Здравейте! При мен ми изписва, че ги има в панела с елементите, но на екрана не се виждат. Включен ми е Smart Guides в менюто. Благодаря! :)

  Виктория:

  Ох, видях от къде е проблелмът. Малко по нататък във видеото е обяснено :D