Каква е разликата между векторно и растерно изображение

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
До каква степен може да увеличим обект в илюстратор?
до 300 ppi
до 6400%
Няма ограничение в увеличаването на обекти
Kолкото ни позволява резолюцията на екрана

Въпроси и отговори

 • От къде мога да изтегля програмата?

  Mariela Rangelova:

  Може ли да попитам от къде мога да изтегля програмата безопасно, тъй като софтуера ми не е легален. Ако имате идея и за Коръл Дроу, Индизайн и Фотошоп на същия принцип, ще съм много благодарна да ми помогнете :) ?

  Todor:

  Можете да го купите от сайта на Адоби.

  Milena Svetoslavova:

  мисля, че не е задължително да се купува и може да се изтегли пробна версия - free trial от съответните сайтове на Adobe, Corel и т.н., само че спира да работи след няколко месеца

  Марио:

  Има и безплатни (кракнати) версии в Замунда, но преди да свалите дадения торент прочетете коментарите, защото някои имат бъгове. Аз лично ползвам Мастър Колекшъна (Addobe Master Collection) - там има инструкции как да си кракнете желаните програми, правете както е описано и всичко работи на 100% безплатно. Аз ползвам Фотошоп, Илюстратор, Флаш, Индизайн и Бридж от този торент. Успех!

  Тодор Тодоров:

  Адоби спира работа след 15 - 30 денна, но изборът на Triial версия е в повечето случай лош избор, защото някои функции не могат да се активират, а искат закупуване на продукта. Корела е още по строг в това отношение. Избор на на ДЕМО версия е лош метод. ;)

 • Защо програмата която изтеглих не е със същата визия като вашата?

  Бригита:

  Програмата е точно тази, която ви е препоръчвате After Effects CC 2015

  Peter:

  Тук не говорим ли за Илюстратор?


  Лъчезар Николов:

  https://thepiratebay.se/torrent/13584973/Adobe_Master_Collection_CC_2015_(RUS-ENG)_Update_3_by_m0nkrus-_T - целият пакет :)

  Даниела Найденова:

  Описанието в интродукцията е за After Effects, не за Illustrator, моля модераторите да го коригират, за да не се бъркат нещата :)

 • Може ли да ползвам 20 безплатни урока?

  Виктория:

  Здравейте! Прекратихте ли практиката за първите 20 безплатни урока, защото имам интерес към тази програма, но не ми зарежда видеото.

  Мария Балева:

  Здравей, винаги може да се регистрираш в сайта и да гледаш първите два модула от курса за срок от 30 дни, напълно безплатно. Ако нямаш достъп до уроците, пиши на имейла maria@aula.bg, за съдействаме.

 • Здравейте

  Петър Йовчев:
  Оксана Червинска:

  При векторно изображение нямаме фиксинан брой на пиксели, които определят качеството, този качество позволява уголемяване на размери на объекта без да се променя качество на неговато изображение. При растерното изображение( изображение, което се състои от точки) има друг еффект: при уголемяването на изображение има промяна в посока на намаляването на качество на изображение на даден объект. Това е основна и същественна разлика между тях.