КУРС "Създаване на уеб сайтове с Wordpress"

Работи професионално и уверено с WordPress

Вземи този курс
 

Знаете ли защо толкова много хора биха искали да правят уеб сайтове, но се страхуват от тях?

Това е така, защото вярват в тези три мита:

+ За да правиш уеб сайт, трябва да познаваш детайлно HTML, CSS и да програмираш с JavaScript;

+ Трябва да си поне графичен дизайнер и "Бог с Photoshop" или друга графична програма;

+ Трябват ти много технически умения, като работа със сървъри и инсталиране на различен софтуер на сървърите.

Истините, които малко хора знаят за уеб сайтовете е, че:

1. Вече има много готови шаблони на дизайн, които могат да се настройват така, че да изглеждат красиви и "ушити" по поръчка точно за вас. Тези шаблони не изискват HTML, CSS или висше образование по графичен дизайн;

2. Не са ти необходими умения по програмиране, защото системи за управлението на съдържанието, като безплатния Wordpress, имат дори повече функционалности, отколкото някога ще са ти необходими;

3. Wordpress идва с така нареченото "известно 5-минутно инсталиране", с което всеки може да се справи (стига да не сте с Windows XP).

Единственото, което всъщност ви трябва, е желание да правите уеб сайтове. На всичко останало ще ви научим в този курс по създаване на уеб сайтове с Wordpress!

Какво е Wordpress и защо избрахме него?

Wordpress е безплатна система за управление на съдържанието. Тя е най-популярната платформа за създаване на уеб сайтове, която се използва за:

 • блогове;
 • лични сайтове;
 • онлайн медии, като вестници и списания;
 • сайтове на малки и големи фирми;
 • онлайн общности;
 • информационни сайтове;
 • сайтове, предлагащи услуги и продукти онлайн;
 • сайтове за електронна търговия;

Въпреки че най-масово се използва за малки лични и фирмени сайтове, Wodpress се използва и за сайтовете на гиганти като BBC, MTV, Sony Music, Xerox, Ford, Ройтерс и много други.

Това е най-популярната платформа и се използва от 24% от уеб сайтовете в света.

Ако изберете Wordpress за правенето на уеб сайтове - просто няма как да сгрешите.

Какво ще знаете след курса по Wordpress?

Създавате красиви уеб сайтове от нулата, без предишен опит, като ще можете да:

 • Инсталирате и конфигурирате Wordpress бързо и лесно без необходимост да използвате услугите на системен администратор;
 • Изградите структура на модерен и функционален уеб сайт;
 • Създадете впечатляваща визия без да сте дизайнер и без да познавате HTML, благодарение на хиляди безплатни шаблони за дизайн (теми);
 • Добавяте функционалности към сайта 40,000 добавки (плъгини), без необходимост от програмиране;
 • Добавяте съдържание към сайта като статии, видео, аудио, изображения, галерии и комбинация между тях;
 • Да преведете вашия сайт на български език, дори избраната от вас тема да е само на английски език;
 • Да интегрирате социални медии като Facebook, за да популяризирате сайта си;
 • Да конфигурирате сайта така, че да е максимално защитен от спам и други атаки;
 • Да поддръжате актуални вече съществуващи Wordpress сайтове с минимални усилия;

Нека ви разкажа една история...

Моето име е Иван Цукев и аз съм управител на Аула.бг.

Wordpress за нас не е просто някакъв софтуер, за който правим обучение.

Wordpress е нещо специално за нас, защото Wordpress доведе до създаването на целия учебен център Аула, който в момента е най-популярното място в България за компютърни обучения.

Аула стартира от един Wordpress сайт.

И наистина това е едно от големите предимства на Wordpress. С минимални усилия, без програмиране и много дизайн, но с желание, може да започнеш нещо бързо, да тестваш идея и то да се разрастне в нещо голямо.

Нека си го кажем директно.

При повечето от нас не идва човек с куфарче пари и неограничен бюджет за създаване на уеб сайт. В 99% от случаите няма бюджет за стартиране на сайт от нулата, която изисква месеци работа на администратори, програмисти и дизайнери.

Първият си сайт направих преди около 20 години и това беше неимоверна мъка. Започвахме от празен файл с Notepad под Windows и довършвахме с VIM под Linux.

Днес нещата са  коренно различни и човек, който познава Wordpress, може да вдигне сайт за няколко часа, който преди не можеше цял опитен екип да направи и за месец.

Затова до известна степен ви завиждам, че няма нужда да започвате от нулата и може директно да се качите на Wordpress.

Изградили сме много сайтове с Wordpress, правили сме много грешки и в този курс ще ви научим на триковете, които ви трябват, за да създавате бързо и лесно сайтове, без да повтаряте грешките, които ние сме правили преди време.

Ако трябва бързо да създадете и поддържате функционален и красив уеб сайт, то това е курсът, който създадохме точно с тази цел!

Начин на провеждане на обучението:

Не смятаме да променяме това, което работи. Курсовете, които проведохме досега, бяха онлайн и както може да се види от мненията, тази форма на обучение е много по-удобна от класическите курсове. Получихме дори много писма, в които ни писаха, че едва ли някога ще посетят курсове от "стария тип".

Регистрацията за курса е отворена сега, но може да бъде спряна всеки момент. Преподавателите в АУЛА са практици, които си изкарват хляба, докато работят и времето им е ангажирано с това. Изисква се доста добра организация и планиране, за да може преподавателят да отдели време за обучението и да е на разположение за отговаряне на въпросите от курсистите, както е организирано за това издание на курса.

Ще можем да приемем само ограничен брой хора, защото преподавателят иска да отделя достатъчно време на въпросите и отговорите, така че обучението да е максимално полезно за всеки. Към момента, в който пишем това във форума на АУЛА има над 4,000 допълнителни въпроси и отговори. Оказа се доста полезно хората да задават въпроси, но още по-удобно е да гледаш отговорите на чужди въпроси, които някой друг се е сетил да задaде вместо теб. Това обаче е доста времеангажиращо, дори да се приеме, че са необходими само 5 минути за отговор на един въпрос.

Курсът се провежда като модерно онлайн обучение. Ще получите парола за онлайн платформата за обучение aula.bg. Ако вече сте ползвали aula.bg и имате парола, новият курс ще се появи на началната ви страница. Ще има осем модула, които ще се учат по един модул на седмица, съответно продължителността е 8 седмици или два месеца. Всеки модул съдържа множество видео уроци, като в зависимост от урока под видеото може да има файл за сваляне. Издава се и удостоверение за завършен курс. Под всяко видео ще има секция за въпроси и отговори, чрез които ще разширяваме темата. Там може да се задават въпроси и да се гледат отговори на въпроси, които другите са се сетили да зададат.

Кои са предимствата на онлайн обученията в АУЛА?

Онлайн обучението е категорично най-ефективният метод за обучение по софтуер в днешно време и сме го избрали поради множеството предимства като:

 • Не сте фиксирани във времето. Може да изкарате курса в работно време, извънработно време, вечер, уикенда - когато ви е удобно.
 • Не сте фиксирани като местоположение. Това е голямо предимство за по-заетите хора, както и тези извън големите градове, в които има курсове, защото избягват всичките допълнителни разходи по нощувки и пътуване.
 • Възможност за многократно "връщане" и повтаряне на видео уроците. Ако сте посещавали курс по каквото и да е било, няма начин да не ви се е случвало преподавателят да каже нещо бързо, вие да го изпуснете и след това да загубите нишката със следващото, което се преподава. Тук липсва този проблем.
 • Може да повтаряте уроците, когато срещнете реален проблем в практиката. Например: точно като взимате даден модул, може това да не ви е на дневен ред, но следващият път като правите проект (дори след 2-3 месеца) и искате да направите показаното в курса, можете да си прегледате видео уроците на тази тема, за да си ги припомните набързо.
 • Получавате отговори от лектора. Парадоксално е, че някои хора се притесняват, че при онлайн обучение имат по-малък контакт с лектора и не могат да задават въпроси. Реално е точно обратното. Онлайн формата е много по-удобна точно за въпроси и отговори. За разлика от класическите курсове, тук може да задавате въпроси по всяко време - по време на гледане на уроците, след изглеждането им, по време на повторение след, например, два месеца или при срещане на проблем в практиката. Такова ниво на комуникация е на практика невъзможно при остарелите курсове в зала.
 • Работите в група, но сами определяте вашето темпо. Вие сами определяте дали да минете през уроците по-бързо, ако материята в даден урок ви е позната или пък да повторите урок, за да затвърдите знанията си. Дори и най-добрият преподавател на света е принуден да прави компромисно "средно темпо" при класическите курсове. То се оказва от една страна прекалено бавно за по-бързите и загубват интерес, от друга страна прекалено бързо за по-бавните, които загубват нишката още в началото. Изследвания са доказали, че това е критичен проблем в образованието, който при онлайн обучението просто липсва, защото вие сами определяте темпото, но все пак сте в група, с която можете да комуникирате и обменяте опит.
 • Не просто видео уроци, а система за обучение с упражнения и Аула МиниПроекти®. Ние в Аула сме разработили иновативна структура на курсовете, която включва не само добре систематизирани видео уроци, но и практически упражнения, тестове и МиниПроекти, които увеличават ефекта от обучението и удвояват количеството запомнен материал.

За този курс не е необходимо да имате последната версия на софтуера. Основните принципи работят на всички версии. Естествено в по-новите версии има повече инструменти и там където има разлики във версиите ще обясняваме това. 

Мнения за начина на провеждане на курсовете в АУЛА:

"Здравейте! Онлайн обучението е страхотно, толкова е удобно,че нямам думи! Аз съм начинаеща и съм впечетлена от достъпния начин, по който представяте нещата!" 
Ваня Г.
"За мен лично онлайн обучението и още повече на български език е много удобно. Научих нови неща и трикове. Качеството на уроците е отлично."
Дончо Д.
"Поздравления за това което правите! Просто нямате слабо място. Онлайн формата на курса е изключително удобна, дава ти възможност да повтаряш нещата отново и отново по всяко време."
Лазар Д.

Програма на курса

Курсът включва над 100 теми, разделени в 10 модула, които се взимат за 10 седмици.

Мнения от потребители на АУЛА:

Ето само няколко мнения, които получихме от нашите потребители за курсовете в АУЛА. При запитване, можем да ви изпратим PDF с над 800 подобни мнения.

"Най-добрите курсове! Гледам и се уча със страшен кеф! "
Любомир Ж.
"Благодаря на всички професионалисти в Аула, които отделят от безценното си време за да утолят жаждата ни за знания."
Илияна 
"Независимо от дългогодишният си опит смятам всеки урок за полезен за мен, рядко има урок в които да не науча нещо ново. Моите знания се подреждат и често си казвам, защо не съм открил това и аз!"
Иван И.
"Благодаря ви за възможността бързо и лесно да усвоя материя, която винаги съм считала за изключително трудна! Уроците са поднесени по интересен и  достъпен за разбиране начин."
Петя С.
"Не можеш ли да обясниш нещо на баба си, значи не си го разбрал добре" ... Всяка баба би Ви разбрала! Браво!"
Борислав П.

Кога е записването и защо местата са ограничени?

Получихме доста въпроси как ще става подбора за курса. Нещата са съвсем прости. Има определена бройка и регистрацията ще бъде по реда на записванията.

Запазвамe си правото да "затворим регистрацията" преди този срок, ако се достигне до максималната бройка за курса. 

Самият курс ще започне веднага след като системата ни отчете Вашето плащане. Тогава се получава достъп към самото обучение. Уроците могат да се гледат 6 месеца. Повтаряме това, понеже продължителността му е дълга. На някой може да му се наложи да направи кратка пауза или да излезне в отпуска по време на курса. Обучението е направено така, че да може да се спре за кратко и след това може да започне от там където е спряно. Това е и едно от основните предимства на онлайн обучението.

Както сме описали по-горе, стремим се да отговаряме на всички въпроси и да помагаме на всички в курса, но това изисква доста време. Поради това сме ограничили бройката на участниците. Втората причина е ограничения хардуерен ресурс, за да могат всички да гледат видео уроците гладко и без накъсвания.

Често задавани въпроси

Има въпроси, които получаваме доста често и поради тази причина бихме искали да ги адресираме.

Въпрос: Курсът изглежда чудесно, но съм много зает в момента. Колко време ще ми отнема?
Отговор: Човек винаги е зает. Ако чакаме да се освободим, за да имаме време да инвестираме в нашите умения, то това едва ли някога ще се случи. Но! Имаме добра новина. АУЛА е платформа за обучения специално проектирана за заети и работещи хора (почти всички преминали курсовете са такива). За това правим обучението онлайн - може да се гледат уроците когато имате свободно време и от където пожелаете - вкъщи, работата, на път. Отделно ако нещо изникне даваме 6 месеца за гледане на уроците. Дори при темпо от по 2-3 часа седмично, ще можете комфортно да научите всичко от курса.
Въпрос: Аз не съм в София, има ли начин да взема курса?
Отговор: Курсът се провежда онлайн, тоест това което трябва, за да се включиш е компютър с Интернет достъп. Точно хора, които не са в София изключително много им допаднаха предишните курсове, понеже си спестяват разходите по път и престой в друг град, които биха имали при класически курс.
Въпрос: Подходящ ли е курсът за начинаещи? 
Отговор: Курсът започва от самото начало и не изисква предишен опит с Wordpress или създаване на уеб сайтове. След това постепенно навлизаме в тънкости и трикове. Това би било летящ старт за всеки, който иска да научи WordPress, но и добър преговор и научаване на някои тънкости за тези, които вече работят с WordPress, но са самоуки. Напредналите ще могат да запълнят и някои "дупки" в своите знания, които им пречат да работят ефективно, както и да добавят няколко нови трика към работата си.
Въпрос: Издава ли се сертификат за курса?
Отговор: Да, за обучението по WordPress се издава както Аула, така и МОН удостоверение!
Въпрос: Ще мога ли да гледам уроците след като свърши обучението?
Отговор: Курсът е два месеца, след което има допълнителни 4 месеца време за допълнителни преглеждания на уроците колкото пъти е необходимо, както и задаване на въпроси. Това не се предлага от никой друг курс, където обикновено имаш един шанс да видиш урока. В "стария" тип обучения няма възможност да накараш преподавателя да ти изнесе урока 2-3 пъти, докато го разбереш, камо ли 4 месеца по-късно да зададеш въпрос. Практиката до сега показва, че 6 месеца са абсолютно достатъчни, но въпреки това ще има и варианти за удължаване на този срок.

Удостоверение за завършен курс

За всяко едно обучение от учебен център "Аула" може да се заяви издаването на Аула удостоверение за преминат курс. За целта е необходимо да се премине кратък тест.

“Аула” е лицензиран учебен център от Министерството на образованието и науката. В допълнение към основното Аула удостоверение, за повечето курсове е възможно да се заяви удостоверение по част от професия Оператор на компютър или Компютърен график.

За МОН удостоверенията процедурата е регулирана, а обучението и изпитите са в предварително обявени срокове. Повече информация има тук.

След успешно завършване в МОН режим към двете удостоверения се издава и Europass приложение към тях.

 

Документите са разпознаваеми в България и валидни в Европейския съюз.

Може да се свалят директно от профила Ви в "Аула" в PDF формат.

Бонус 1 при записване тази седмица: 
"SEO оптимизация за Wordpress"

premiereБлагодарение на този модул ще знаете как да направите SEO оптимизация на вашия сайт и да привлечете органичен трафик от Google;

Това ще ви даде основните познания, за да изградите сайт, който се позиционира добре в търсачките.

Между другото. май забравих да спомена: Google не просто харесва, той обожава Wordpress сайтовете

Стойност: 47лв. - вие получавате без допълнително заплащане при регистрация сега.

Бонус 2 при записване тази седмица: 
"Електронен магазин с Wordpress"

premiereВ този модул ще ви разкрием как може да използвате Wordpress, за да навлезнете в света на онлайн търговията.

Ще изградим базов електронен магазин с Wordpress.

 

 

Стойност: 47лв - вие получавате без допълнително заплащане при регистрация сега.

Бонус 3 при записване тази седмица: 
"Интеграция с Facebook"

premiereFacebook е станал толкова важен, че всеки един сайт трябва да бъде интегриран спрямо него. Ако искате да станете наистина попурни и хората да споделят публикации от сайта ви, то този модул е изключително полезен за вас!

 

 

Стойност: 47лв - вие получавате без допълнително заплащане при регистрация сега.

 

Бонус 4 при записване тази седмица: 
"Как създадохме блога на Аула"

premiereВ този модул ще ви покажем стъпка по стъпка как създадохме блога на АУЛА от нулата. 

 

 

Стойност: 47лв - вие получавате без допълнително заплащане при регистрация сега.

Бонус 5: Сертификат за завършен курс на английски език

В допълнение към основното Аула удостоверение на български език, издаваме и копие на английски език.

Удостоверенията на английски език изискват допълнителна проверка, обработка и поради това се заплащат допълнително. Но само при регистрация сега, ще го получите без допълнително заплащане.

Удостоверението може да се свали директно от АУЛА в PDF формат.

Стойност: 37лв - вие получавате без допълнително заплащане при регистрация сега.

Каква е инвестицията за курса?

Въпреки масовата практика (не само за Wordpress курсове) програмата да се разбива на обучения по 3-4 дни, за да се направят поне 3 отделни нива и да може да се иска ниска такса от порядъка на 200лв за всяко ниво, ние считаме, че това е неефективно за самото обучение.

Вместо такси от порядъка на 800 лв., което е напълно оправдано за такъв обемен курс от 10 седмици, ние в момента предлагаме записване за курса за две вноски по 150 лв. (общо 300 лв.) или една вноска от 249 лв.

Тези цени са валидни само в момента и подлежат на промяна за бъдещите издания на курса.

Има 4 удобни начина за плащане:

 • Чрез дебитна или кредитна карта (веднага получавате парола);
 • В най-близкия банков клон или чрез интернет банкиране;
 • На една от над 2,000 каси на ИзиПей;
 • Чрез системата ePay;

След регистрация чрез синята форма по-долу ще можете да изберете метод на плащане и ще получите инструкции за плащане.

Записване за курса по "Wordpress"

Ето още веднъж основните параметри за курса:

 • 10 седмици подробен онлай курс "Уеб сайтове с Wordpress”;
 • 4 допълнителни месеца за преговор на уроците и задаване на въпроси (общо 6 месеца);
 • Получавате достъп до първите уроци веднага след като системата ни отчете Вашето плащане;
 • Получава се удостоверение за завършено обучение;
 • Бонус 1 : Сертификат на английски език и EuroPass приложение;
 • Бонус 2 : SEO оптимизация за Wordpress;
 • Бонус 3 : Електронен магазин с Wordpress; 
 • Бонус 4 : Интеграция с Facebook; 
 • Бонус 5 : Как създадохме блога на АУЛА; 
 • 100% Гаранция за връщане на парите само с уведомление по имейл;

Важно! Регистрацията за курса е отворена в момента, но може да бъде спряна скоро. 

За да се регистрирате, изберете една от трите опции по-долу.

Единичен
курс
 
 • 1 обучение
 • 6 месеца
  достъп
 • 1 включено
  удостоверение
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА
Аула
Абонамент
1 година
 • 45+ основни курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови основни курсове
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА
Аула
PRO Абонамент
1 година
 • 45 основни + 15 PRO курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови курсове
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА

В случай, че не виждате трите опции или синята форма след избор на опция, моля опитайте с друга програма за отваряне на Интернет страници като Google Chrome или се регистрирайте по телефона на 02/987-81-76.
С натискане на бутона "Регистрирай ме за курса" Вие се съгласявате с общите условия на Аула.

Център за обучения АУЛА

Център за професионално обучение "АУЛА" е лицензиран център за обучение с лиценз No2013121049, издаден от Национална агенция за професионално образование и обучение към Министерския съвет на Република България, съгласно Закона за професионалното образование и обучение.

Фирмени обучения

За екипи над 5 човека предлагаме специализирани обучения за повишаване на компютърните умения на целия екип. За информация, свържете се с нас на тел:
+359 884 90 60 67

Експертът

Инж. Иван Цукев е създател на популярния блог "CAD Тайни", управител е на ЦУКЕВ ООД и Аула. В Аула имаме няколкостотин благодарствени писма за неговите обучения и изключителния стил на преподаване, благодарение на който хората стигат с малко усилия до огромни резултати

 

Контакти

В случай на въпроси или проблеми с регистрацията, моля свържете се с нас на:

 • тел. 02/987-81-76 (в работни дни от 9-18ч)
 • email maria@aula.bg
 • чрез форма за контакт
 • адрес: гр. София 1000, ул. Граф Игнатиев 7, вх.Б, ет.2, за Учебен Център "АУЛА".
 • skype:Aula.bg

100% Гаранция за връщане на парите

Всички курсове предлагани от aula.bg идват със 100% гаранция за връщане на парите.

Нашата мисия е да открием преподаватели - практици, които да предоставят само курсове, които водят до реални умения и резултати.

За това даваме за всеки един курс 100% гаранция за връщане на парите в рамките на 30 дни.

Ако по каквато и да е било причина решите, че курсът не оправдава вашите очаквания, просто ни напишете един имейл и ще ви върнем парите до последната стотинка без да задаваме въпроси.

За нас, от aula.bg, това е нещо, което всеки курс трябва да предлага, защото в крайна сметка ако на вас не ви свърши работа, не трябва да плащате нищо.

Независимо от дългогодишният си опит смятам всеки урок за полезен за мен, рядко има урок в които да не науча нещо ново. Моите знания се подреждат и често си казвам, защо не съм открил това и аз!
Иван И.

Много ,много благодаря за курса :))). Всеки урок от твоя сайт е безценен за мен. Най-добрите курсове! Гледам и се уча със страшен кеф! 

Любомир Ж.

Цената, която съм заплатил за всички Ваши курсове, по които се обучавам в Аула, е несравнимо по-малка от това, което получавам.

Цанко Д.
');


© 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.