Синтезиране на материал

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Как се прави това на 04:02 минута от урока?

  Стилиян:

  На 04:02 минута се казва: "ще извадя това от фона и ще го кача в нов слой" (стрелка 1)...??? Как изведнъж background-a стана бял (стрелка 2)? Съжалявам, но не схванах и от там нататък не можах да довърша урока...

  Ангел Арънски:

  Това което правя е 1) Избирам 'background' 2) CTRL+A (селекция на всичко) 3) CTRL+X (shortcut за изрязване) 4) CTRL+V (paste) Тази процедура е доста полезна, бърза и я ползвам често, за това и съм пропуснал да спомена Тя ще извади от слоя всичко и ще го постави в нов нормален слой. Background слоя има различни свойства, който най-много да попречат на това което искаме да направим. За това и гледам да го премахна винаги

  Стилиян:

  благодаря за отговора, ще пробвам отново :)

  Галина Караджова:

  Не е ли по-лесно Background слоя да се направи на "Layer 0" без да режем и поставяме в нов слой? Правим това за да използваме възможностите на слой, а не да ни пречат някой забрани на Background слоя, нали? Поправете ме ако греша! 

  Виолета Чалъкова:

  Исках да запитам същото като Галина и очаквам отговора. :) Благодаря!

  Ангел Арънски:

  Въпрос на личен вкус е. Идеята е същата, да. Искаме да имаме всичката възможна функционалност. Също така искаме всичко да работи по един и същ начин. А пък за метода ми - Аз лично предпочитам да използвам едни и същи комбинации, вместо да търся бутони в падащи менюта :)

  Alessia:

  Точно от четвъртата минута се изгубих. Някои неща ги правите прекалено бързо и едвам успявам да видя какво точно става. Знам, че курса е за малко по-напреднали, ама все пак е за учащи се. На места се връщам по пет пъти за видя какво точно трябва да се направи.

  Alessia:

  Почти прилича. Хубаво е клавишните комбинации да ни ги казвате или поне да ги изписвате. Знам, че все някъде назад в уроците ги има, но се забравят.

 • Как се селектира цилиндър?

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Здравейте!
  Бихте ли обяснили как начертахте цилиндъра. Когато почна да чертая елипсата правоъгълника изчезва. Как после изтрихте дъгата на елипсата, която не се вижда?

  Ангел Арънски:

  Задръж SHIFT докато селектираш. Така ще добавиш селекция

  Цвета Попова:

  или при маркиран Marquee tool  ,горе ляво 2 то бутонче за добавяне,аз така го направих

 • Ангел Арънски:

  Реално не запълвам цилиндъра, а правя така че слоя с материал да се показва само в рамките на селекцията ми - цилиндър. Това го правя като запълвам маската на слоя материал с бяло. ALT+BACKSPACE с избран бял цвят докато сте избрали маската.

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Благодаря за отговора.

 • Как да пусна Motion Blur на Noise?

  Никола Григоров:

  Като се опитам да приложа Motion blur, няма никакъв ефект от Noise с бели точки си става черен екран и не мога да продължа. 

  Ангел Арънски:

  Виж дали си избрал цветовете правилно както е на видеото. Трябва да добавяш черни точки на бял фон или обратното.

 • Йоана Христова:

  Може би имате в предвид ctr+backspace. Може да използвате и alt+backspace - зависи кой цвят е отгоре на палитрата (черно или бяло).

 • Защо отметката за Monochromatic на филтър Add Noise не работи?

  Милен Николаев Монев:

  Когато се опитах да добавя шум отметката си е там но сива и немога да я махна.

  Ангел Арънски:

  Ако работиш с Grayscale файл (черно-бял) или вътре в маска или канал - то тогава нямаш тази отметка, понеже е пусната по подразбиране. Тя превръща генерирания шум в черно-бял, а след като той няма как да е друг, отметката не работи.

 • Как се изтрива градиента в слоеве Light и Shadow

  Недялка Лазарова:

  Към 5:40 минута от урока от слоевете  Light и Shadow се премахва градиента, как се прави това?

  Ивайло Искренов:

  Здравей,

  може да селектираш цялото съдържание на съответния слой (Ctrl +A) и да го изтриеш с Del.
  Недялка Лазарова:

  Благодаря!