Създаване на wordpress сайт 5 (лист)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Как да реша проблема с по-голямо съдържание на post?

  Сашка Петрова:

  Когато реших да направя пост с по-голямо съдържание, то се "изля" извън съдържащата го кутийка.  Най-просто решение беше да коментирам в кода съдържанието и да се вижда само заглавието на поста. Може ли с CSS правило да се регулира съдържанието?

  Снежана Попова:

  Трябва на контейнера в който е съдържанието или на по-долен, да сложиш clearfix. Показан е бутона в stylizer.

  Галина Караджова:

  Дори и с натиснат clearfix,  не ми се подбра поста! Може ли да обясните по-подробно! Спрямо това което сме създали от урока.

  Галина Караджова:

  Сетих се за "урок 10" от "модул 6" и изходих от него! Махнах height на контейнера в който се налира "Милк" и текста се събра, но трябваше да правя доста промени в CSS правилата след това. Ако този вариант който споменавате е по-лесен бихте ли го описали по-подробно за да се справя!

  Петър Вачков:

  Трябва да се сложи clearfix на някой от контейнерите по пътя. При теб може би ще е #productshell или .oneproduct. Експериментирай :)

  Галина Караджова:

  Вижте, почти няма разлика между това дали е натиснат clearfix или не! Пробвах с #productshell или .oneproduct и с другите контейнери, но нищо не става. Наистина ви моля спрямо урока да ми обясните как да го направя? 

  Ангел Арънски:

  Изпрати ни файловете. Трудно ми е да разбера. Може да е от други правила.

  Аз принципно когато 'затъна' в подобна безизходица, започвам да 'забранявам' правила едно по едно, докато разбера какво правят. Възможно е някое от тях, когато го премахна - да поправи проблема.
  Забраняването се прави с F8. Правилото ще стане сиво и неактивно. След това пак с F8 се пуска отново.
  Галина Караджова:

  Ще ви изпратя рарнати файловете и ако можете да ме насочите къде греша! :)


  Ангел Арънски:

  Видях файловете. Фиксирала си височината на .oneproduct контейнера на 250px. Ако направиш това, то текста вътре няма да го разширява, премахни height или го увеличи.

  Принципно начина по който се намират тези проблеми е като натиснем върху текста с 'bullseye' и видим кои правила му влияят. След това с F8 изключим всички подобни фиксирани височини по слоевете
  Галина Караджова:

  Благодаря много!