Поправка на компресия и шум

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Къде да намеря "Mini Bridge" в Photoshop CC?

  Стилиян:

  В урока се казва да намерим Mini Bridge в Window--> Extensions--> Mini bridge, но аз не намирам в моята версия Photoshop CC...ако това служи само за отваряне на файлове (извинявам се ако съм казал някоя глупост) значи мога да ги отварям по стандартния начин, нали?! И ако ще ми трябва...Къде да намеря "MIni Bridge" в Photoshop CC?

  Ангел Арънски:

  Photoshop CC няма Bridge. Да, това е част от Photoshop която служи като файлов мениджър и отваря файловете малко по-различно. Не е задължителна за уроците напред, но ще ви трябва ако искате да пуснете Camera Raw

  Venko Stoev:

  И на мен в windols опция Extensions ми е неактивна а съм с CS 6. По интересното е, че когато отворя тези два файла, photoshop не ми дава да ги отворя с лошото качество а автоматично ме вкарва в Camera Raw, като там само натискам "Open image" и всичко автоматично се оправя. 

  Ангел Арънски:

  Всъщност съм объркал Photoshop Elements с Photoshop CC (Когато съм писал отговора Photoshop CC тъкмо излезе). Отговора е, че има. Просто трябва да се инсталира. Bridge върви с Photoshop, при инсталация трябва да го включите към нещата които искате да инсталирате.

  Мая Арсова:

  При мен също когато отварям през Mini bridge и избера camera raw и след това open image снимката се отваря оправена автоматично.


  Стилиян:

  хмммм, сега се сетих, че най-вероятно умишлено не съм инстал-нал bridge-a...

  Христо:

  Целта е да се отвори през Camera RAW. Може да го отвориш в Camera RAW и през Open As и във втория таб отдолу на който пише Open As избираш Camera RAW.

  Мариана:

  Window - Luminance  в СS-3 е неактивно. Заради това ползвам филтър Imagenomic.


  Мария Димитрова:

  Приятно изненадана съм от Mini Bridge, много удобен файлов мениджър!

 • Как се отваря файл в mini-bridge?

  инж. Юлия Петрова Савова:
     Zdravejte!
  


  Imam Photoshop CS5 i CS6. I pri dvata ne mi se pokazwat direktorii v Mini Bridge. Kak da otvoria File i da napravia korekcii togawa.

  Dev:

  Там където пише "Desktop >", ако го кликнеш би трябвало да можеш да навигираш

 • Как се отваря файл през mini-bridge?

  инж. Юлия Петрова Савова:
  Здравейте,
  


  Нищо по картинката не е активно включително и Desktop. Долу се върти едно кръгче постоянно, но нищо не се случва.

  Ангел Арънски:

  Това зависи от инсталацията на Photoshop. Пробвай да пуснеш Bridge отделно първо през Start бутона на Windows. След това опитай с mini-bridge. Възможно е да е от лиценза. Bridge и Photoshop имат отделни лицензи. Ако не се получи след дълги опити, то може би трябва да преинсталираш по-нова версия.

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Явно е от инсталацията  на Photochop, защото Adobe Bridge  се появи, но Mini Bridge  не ще.

 • Как да продължа? Photoshop CS6

  Ивалина:

  Как да продължа? Photoshop CS6

  Веселин Аула:

  Bridge е отделна програма която върви заедно с Photoshop. Mini-bridge е нещо като plugin за photoshop който се свързва с bridge. Виж дали е инсталирана, като я потърсиш през start бутона.

  Ако не е и искаш да упражниш 3те урока които са свързани с нея, то се опитай да я инсталираш или да преинсталираш целия Photoshop
  Ивалина:

  Благодаря, ще се опитам да я инсталирам.

  Lubomira:

  Имах  portable версия и видях,че опцията  extensions  не е активна.Инсталирах си Photoshop CS6 extended version и опцията extensions отново не е активна.Когато се опитах няколко пъти да инсталирам Bridge ми дава,че не е за моя Photoshop.Може ли съвет коя версия да тегля,така че да има опцията, без да се налага да я тегля допълнително.

  Ангел Арънски:

  Зависи какъв пакет инсталираш, би трябвало да има Bridge вътре във Photoshop пакета. Ако искаш да си сигурна ти трябва Adobe creative suit, в него има Photoshop и всички други програми заедно с Bridge.

  Lubomira:

  Благодаря,ще инсталирам този пакет.

 • Веселин Аула:

  В тази 'portable' версия просто ги няма. Повечето такива са изрязани на 90% за да се поместят в 60-70mb. Ще трябва да си намериш друга версия.

 • Как да отворя Mini Bridge?

  Нина Петрова:

  Не открих Mini Bridge както е показано в урока и отворих Camera Raw, след което опциите май са същите. Така ли е?

  Stefan Petrov:

  От менюто File - Browse in Bridge

  Ангел Арънски:

  Bridge е отделна програма на Adobe. Трябва да я имаш инсталирана, за да се отваря от Photoshop и да има mini-bridge. Camera Raw e във Photoshop и няма значение дали има Bridge.

 • Как да...?

  Божидар Кръстев:

  Как да се отвори Camera Raw във Photoshop CS6, освен с Mini Bridge?

  Ивайло Искренов:

  Здравей, пробвай да влачиш и да пуснеш RAW файла направо в работното пространство на PS - Camera Raw трябва да се отвори автоматично.

  Божидар Кръстев:

  Да, файловете се отварят първоначално в Camera RAW и това е автоматична функция. Във CC версията има функция Camera RAW filter във менюто Filter и документа може да се отвори и чрез него. При CS6 възможно ли е да не се отваря автоматично а при поискване, или да се отвори пак текущ документ с който работим?

  Ивайло Искренов:

  Ако искаш raw файловете да се отварят автоматично, трябва да избереш програмата с която се асоциира файла да е PS. Виж тези коментари може да са полезни, по тази тема са.