Двутонни графики

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Мария Здравкова Башева:

  Великолепен урок,
  благодаря! :)

  Мария Балева:

  Здравей, радвам се, че урока ти е харесал :)

 • Задължително ли е да използваме smart object?

  Daniela:

  Урока наистина е чудесен :) Направих го няколко пъти с различни изображения и се получи. Естествено не се получи с човек, чиито фон беше с различни предмети, за това селектирах само човека, дадох Layer Via Copy и продължих по стъпките на урока. Въпросът ми е трябва ли изображението (както картинката с момчето) да се конвъртва в Smart Object задължително в този случай? Тъй като аз пробвах и без да е в Smart и се получи същия ефект. Нали идеята на Smart Object е да има отделни компоненти събрани в едно,като всеки един от тях може да бъде коригиран по всяко време и промяната бива запаметявана?

  Angel Aranski:

  Да, така е. Smart Object в този случай не е задължителен. Просто е добре, за да може да се resize-ва (скалира) изображението без да губим резолюция, както и за да можем да променяме всички параметри на филтъра 'medain' по всяко време. В твоя случай, когато първо почистваш снимката, можеш да направиш това вътре в смарт обекта.

  Дарина Иванова:

  Smart object е начинът да векторизираме едно растерно изображение, ако правилно съм разбрала.

  Флориан Георгиев:

  не, smart object е начинът да запазиш първоначалният вид на слой или няколко слоя непокътнат, тъй като филтрите могат д асе слагат, променят и махат динамично от един smart object, а самите му оригинални пиксели остават непокътнати. това е начин за недеструктивно редактиране, така можеш да се връщаш колкото си искаш пъти към даден smart object и да променяш настройките на приложените към него филтри, даже и да ги премахваш.

  не знам какъв е урока, но това layer via copy, след като е направена селекция, не ми харесва. можеш да направиш селекцията и да я конвертираш в маска, за да не променяш пиксели по слоя. това е още един начин на недеструктивна редакция и можеш по-късно да се върнеш и да направиш промени по маската, ако нещо не ти харесва при селектирането.
  извинявам се, че се намесвам със съвети, може би някой от лекторите трябваше да отговори.
  Дарина Иванова:

  Флориан Георгиев  Тогава как се векторизира растерно изображение?

  Живко Казаков:

  Растерното изпбражение се конвертира във векторно с накоя трасираща програма, като Vector Magic, например.

 • Проблем с quick mask, защо ми селектира и двете изображения!?

  ПЕТЯ Георгиева                             :

  Здравейте, имам проблем с quick mask. (03:45 мин.) Когато съм в режим quick mask, белият фон става розов и като дам paste, и излезна от режима на quick mask ми селектира и двете изображения, а не само лявото. Попринцип следвам дословно урока единственото нещо, което правя различно е, че включвам adjustments от бутона най-долу в прозореца със слоевете и после ги прикрепям като натисна с мишката между двата слоя и докато настискам alt, не вярвам да е от това...?! Не мога да разбера къде греша?

  Ангел Арънски:

  След като копирам селектирания човек, аз натискам някъде по платното произволно, за да премахна селекцията. Ако не я премахнеш и влезнеш в quickmask и тогава дадеш paste, ще се получи точно това което се вижда в screenshot-а ти :)

  Зорница:

  След като направя настройката в New Adjustment layer Posterize-  3 level и реша да направя новата настройка с настройката  Black&White самата опция не ми е активна и не мога да я избера.  Правя всичко 1:1 от урока и не знам защо е неактивна. Работя с Ps 6

  Мария Димитрова:

  Премахването на селекцията след копирането на селектирания човек е от съществено значение! Добре би било такива моменти да се отбележат в самото видео!


  Цвета Попова:

  Премахване на селекция може и с CTRL+D ,т.е. деселектиране

 • Защо ми изчезва второто изображение?

  Мария:

  Здравейте, имам проблем накрая след като избера Output To: New Layer with Layer Mask; OK ми изчезва второто изображение на човека.Внимателно следя инструкциите, но не разбирам къде ми е грешката.

  Ангел Арънски:

  Когато вкараме селецията в маска, то тя създава нов слой и той е безцветен. Трябва да се запълни с Edit / Fill или Alt+Backspace

 • как да

  Славена:

  Как да запълня леяра с черно

  Росица Хаджийска:

  Когато си избрала цвета в квадратчетата долу вляво, просто отиди на слоя, който ще запълваш и дай Alt + Backspace :)

  Славена:

  Много благодаря!