Какво представлява SolidWorks и какви са предимствата му?

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какви са предимствата на параметричното моделиране?
При параметрично моделиране всички размери и геометрични зависимости, които се задават в модела, се съхраняват в него. Това прави възможно впоследствие да се правят бързи и лесни корекции в него.
При параметрично моделиране се въвеждат буквени означения на размери. Чрез тях лесно може да се зададат различни стойности.

Въпроси и отговори

 • Здравейте, г-н Георгиев какво е мнението Ви по въпроса по долу?

  инж.Атанас Нейков:

  Имам следният въпрос - изгледах доста от вашите уроци, но не видях да засягате въпроса за листови детайли - огъвки ,разгъвки и т.н. Аз искам да науча повече по този въпрос -какво предвиждате по въпроса? Предполагам ,че ще правите нов курс в който да засегнете и останалите команди .Напишете ми какво мислите по въпроса . Благодаря за знанията който получих от вашите уроци.

  Младен Георгиев:

  Здравейте, настоящияткурс засяга само базовите знания за работа със SolidWorks. Модула за листови детайли, както и другитемодули, като заварени конструкции, повърхнини и др. не са част от него. Припроявен интерес от повече потребители е възможно да се направи подобен курс. Засега обаче не се предвижда такъв. Ако имате специфични питания по тези модули,може да се свържете с мен по имейла, посочен в профила ми. Надявам се уроците от този курс да са ви били полезни.

  инж.Атанас Нейков:

  Zdraveite  Blagodaria za otgovora. Ako izniknat vaprosi shte popitam. Urocite sa polezni. Chovek vinagi ima kakvo da nauci.

 • Какво представлява параметричното моделиране  на твърди тела в средата на SolidWorks?

  Цанко Дилов:

  Здравейте инж. Младенов, Като 3D CAD софтуер SolidWorks, който разполага с парасолид в ядрото, и където се съхраняват всички зависимости в модела, като история в постройката, не са ли всъщност геометрични и оразмерителни ограничения, с постоянни /докато не се променят/ прилепвания /object snap/? Като тук става въпрос за 3D обекти, а не само за параметрично 2D чертане.

  Тодор Станински:

  Параметрите се отнасят до ограничения, чиито стойности определят формата или геометрията на модела. Параметрите могат да бъдат или цифровите параметри, като дължини на линии или диаметри на кръгове, или геометрични параметри, като допирателна, концентрична, хоризонтална или вертикална и др.