Ръчно добавяне на геометрични връзки (Manually Geometric Relations)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как се добавят ръчно геометрични връзки ?
Като се селектират елементите в скицата и от Property manager или от бързата лента с инструменти до курсора се изберат подходящите връзки
Като се изтрият елементите и се начертаят отначало, така че SolidWorks да наложи автоматични

Въпроси и отговори

 • Младен Георгиев:

  Здравейте, бихте ли дали конкретен пример, където ви се налага да направите това? В SolidWorks не съществува команда, която да обедени няколко линии в една. За това дайте пример, за да помислим за друга стратегия на построяването, което е необходимо да направите. 

  Людмил Николов:

  Моят начин е да създам нова линия върхи вече създадените повече от една,след което ги изтривам.Допусках,че има инструмент,който не съм открил(:.Благодаря за отговора!

  Младен Георгиев:

  Попитах защо ви се налага да създавате няколко линии, а после една цяла върху тях? Защо вместо това не създадете една линия с необходимите размери? Ако може да качите снимка на екрана и да обясните по-детайлно.

  Людмил Николов:

  Здравейте,не успях да кача снимка на конкретен пример,за това ще се опитам да обясня.Понякога в процес на скициране решавам,че искам да удължа дадена линия,като просто продължавам с нова от края на старата.По този начин се е случвало да се съберат 2,3 линии,след което завършвам с изтриване на тези линии и създаване на една цяла.Може би е грешен навик,но това ми бе начина,по който скицирах.Ще опитам да създавам една линия,на която да редактирам размера.Дано съм бил по-ясен.Благодаря за отговора!

  Младен Георгиев:

  Ако съм ви разбрал правилно, на вас ви трябва инструмента Power Trim. С него може да изрязвате или удължавате линии до избран обект или произволно в пространството. За него е урока в модул 3, урок 7- Изрязване и удължаване на елементи (Trim & Extend).


  Maria Kulena:

  При това , промяната на размера ще се отрази автоматично на всички проекции и на сборния чертеж също . Поне аз така разбрах нещата .

  Цанко Дилов:

  Людмил, Въпросът е твърде общ. Впечатлението е, че става въпрос за обединяване на две линии изобщо. Например две линии под някакъв ъгъл, различен от продължението им. В частност се разбра, че една линия може да се удължи или скъси. От отговора на инж. Георгиев разбрах, че няма команда за обединяване на линии.

  Лалка Грънчарова:

  При затворен контур на скицата и оразмеряване, мисля че всичко си отива на мястото и няма нужда от удължаване на дадена линия или допълване с друга.