Ръчно добавяне на геометрични връзки (Manually Geometric Relations)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как се добавят ръчно геометрични връзки ?
Като се селектират елементите в скицата и от Property manager или от бързата лента с инструменти до курсора се изберат подходящите връзки
Като се изтрият елементите и се начертаят отначало, така че SolidWorks да наложи автоматични

Въпроси и отговори

 • Младен Георгиев:

  Здравейте, бихте ли дали конкретен пример, където ви се налага да направите това? В SolidWorks не съществува команда, която да обедени няколко линии в една. За това дайте пример, за да помислим за друга стратегия на построяването, което е необходимо да направите. 

  Людмил Николов:

  Моят начин е да създам нова линия върхи вече създадените повече от една,след което ги изтривам.Допусках,че има инструмент,който не съм открил(:.Благодаря за отговора!

  Младен Георгиев:

  Попитах защо ви се налага да създавате няколко линии, а после една цяла върху тях? Защо вместо това не създадете една линия с необходимите размери? Ако може да качите снимка на екрана и да обясните по-детайлно.

  Людмил Николов:

  Здравейте,не успях да кача снимка на конкретен пример,за това ще се опитам да обясня.Понякога в процес на скициране решавам,че искам да удължа дадена линия,като просто продължавам с нова от края на старата.По този начин се е случвало да се съберат 2,3 линии,след което завършвам с изтриване на тези линии и създаване на една цяла.Може би е грешен навик,но това ми бе начина,по който скицирах.Ще опитам да създавам една линия,на която да редактирам размера.Дано съм бил по-ясен.Благодаря за отговора!

  Младен Георгиев:

  Ако съм ви разбрал правилно, на вас ви трябва инструмента Power Trim. С него може да изрязвате или удължавате линии до избран обект или произволно в пространството. За него е урока в модул 3, урок 7- Изрязване и удължаване на елементи (Trim & Extend).


  Maria Kulena:

  При това , промяната на размера ще се отрази автоматично на всички проекции и на сборния чертеж също . Поне аз така разбрах нещата .

  Цанко Дилов:

  Людмил, Въпросът е твърде общ. Впечатлението е, че става въпрос за обединяване на две линии изобщо. Например две линии под някакъв ъгъл, различен от продължението им. В частност се разбра, че една линия може да се удължи или скъси. От отговора на инж. Георгиев разбрах, че няма команда за обединяване на линии.

  Лалка Грънчарова:

  При затворен контур на скицата и оразмеряване, мисля че всичко си отива на мястото и няма нужда от удължаване на дадена линия или допълване с друга.

  Йордан:

  Опитах различни варианти, но само с опциите на Power Trim успявам да постигна желаният резултат.

 • Как да разделим "залепени" елементи?

  Румен Драганов:

  Когато при чертане съвпаднем край на линия с край на друга линия или дъга, тези краища "залепват" без да се появява връзка за съвпадение (coincidence), която може да се премахне. Как може да отместим единия от тези елементи, без той да влачи общия връх на другия?

  Тихомир:

  като и наложим разтояние една от друга