Оразмеряване на скицата (Smart Dimension)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какви размери могат да се задават с инструмента Smart Dimension ?
Всякакви
Само ъглови
Само линейни
Само диаметри

Въпроси и отговори

 • Как да оразмеря следния чертеж

  Анелия Танчева:

  Здравейте,


  Имам един чертеж, който искам да оразмеря, но имам проблем с размера ограден в червено на прикаченото изображение. Искам да задам хоризонтален или вертикален размер, но това не ми се предоставя като опция. Има ли някакъв начин да прилъжа програмата?


  Младен Георгиев:

  Здравейте, ще намерите имейл адреса в профила ми. Изпратете ми чертежа за да ви помогна за конкретния размер. 

  Младен Георгиев:

  Ето отговорите на въпористе ви с оразмеряването. Темата е по-скоро е за модула с чертежите. Част от нещата, които питате са дадени там.

 • Как да задам въпрос като лично съобщение до преподавателя? 

  Анелия Танчева:

  Имам и въпрос относно създаването на самите стълби  от картинката от предния въпрос, но въпросът е по друга тема (до която не съм стигнала все още) и е доста детайлиран. Къде мога да го задам като лично съобщение или отворена тема? 

  Младен Георгиев:

  Здравейте, ще намерите имейл адреса в профила ми. Изпратете ми чертежа за да ви помогна за конкретния размер. 

  Анелия Танчева:

  Здравей отново, искам да изпратя assembly на стълбището, от което е част въпросният елемент, но не съм сигурна как...не трябва ли по някакъв начин да изпратя и отделните parts? 

  Анелия Танчева:

  Намрих го :D С опция Pack and Go във File меню. Ще изпратя чережа ей сега... Благодаря! 

  Младен Георгиев:

  Отговрил съм на въпросите от първия Ви пост в прикачената картинка. 

  Младен Георгиев:

  Правилно сте се ориентирала. Когато трябва да изпратите Assembly, трябва даприкачите всички Part файлове, които участват в него. Може да го направитеръчно или чрез командата Pack and Go, която събира ведна папка или архив всички файлове, към които има връзка дадена сглобена единицаи нейните компоненти. Командата е много полезна също, когато приключите работас даден проект и искате да го архивирате. 

 • Как да променя броя на ходовете на команда "undo"?

  КРАСИМИР:

  Здравейте! От къде мога да променя броя на ходовете на команда "undo" ?

  Даниел Илиев:

  По принцип в повечето програми като задържиш левия бутон на мишката върху Undo, се отваря списък с командите ти назад и може да се върнеш до където пожелаеш.

  Младен Георгиев:

  До самата иконка на Undo има малка стрелкичка надолу,Кликнете върху нея и виждате последните действия които може да отмените на веднъж.

 • Какво е нужно за пълно дефиниране на скица  .

  МИТКО:

  Здравейте ,след като имаме изчертани две перпендикулярни линии в пространството ,и добавим оразмеряване чрез ,началотото на координатната система и точката на пресичане на двете лини (които са с предварително зададен размер) защо скицата ти не се дефиниранапълно .Какво е нужно за да имаме напълно дефинирана скица .

  Петър Първов:

  Трябва да имаме 2 равнинни координати за пресечната точка, т.е. ако е зададен размер само по X, точката не е дефинирана по Y и обратно.