Решение на задачата от Модул 4:

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Какво да направя ткаа че да се затвори скицата ?

  Вера Мирчева:

  при мен има проблем и нищо не се получава. Проблема почва още от първия детайл . Когато дам да се затвори скицата и да се "довърши" автоматично, не се получава 3д модел . дава ми само скичата незавършена

  Младен Георгиев:

  Има два начина да построите градивния елемент Revolved Boss/Base. Първият, който се използва в това видео е като първо стартирате командата Revolved Boss/Base. SolidWorks автоматично преминава в режима за скициране. Изчертавате скицата и след като излезете от нея остава да зададете параметрите на градивния елемент. Вторият, който най-вероятно вие сте използвали, е като започнете първо със скицата, чрез избиране на командата Sketch, а не с Revolved Boss/Base. Изчертавате скицата и след като излезете от нея тогава е необходимо да стартирате командата Revolved Boss/Base. И двата варианта са верни и резултата на края е един и същ. Въпрос на лични предпочитания.

 • Защо ми излиза това съобщение?

  Теньо Бакалов:

  Правя всичко както трябва, но не се получава това с инструмента fillet.

  Теньо Бакалов:

  Разбрах къде ми е грешката, а тя е още на ниво Swept Boss/Base, тъй като не съм използвал Convert Entities за да построя след това Lofted Boss/Base и не се е получила симетрична фигура, а леко усукана.

 • Защо изчертаваме скица 6?

  Славчо Желязков:

  При Lofted Boss/Base изчертаваш скица 4 (кръг ф25мм) и скица 5 ( правоъгълника 20х40мм) в Plane1. При следващата стъпка с Extruded Boss/Baсе отново в Plane1 изчертаваш Скица 6, която е напълно еднаква със скица5. Не може ли да ползвам скица5?

  Младен Георгиев:

  Здравей, това също е възможно. Една скица може да се използва в повеч от един тримерен обект.

 •  Защо не мога да направя нова равнина ?

  Rumen Grigorov:

  защо под Reference Geometry не излиза Plane SOLIDWORKS 2016

  Младен Георгиев:

  Защото се намирате в режим за редактиране на скица. Първо излезте от него и тогава ще се получи.

 • Как да затворя сферата?

  Николай:

  след излизане от скицата се получава и се отваря тънкостенно тяло

  Младен Георгиев:

  За да я затворите трябва да затворите контура. В момента той е отворен заради осовата линия. Направете я плътна и завъртете около нея.