Запознаване с интерфейса на SolidWorks

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
От къде може да се търсят команди и други инструменти в SolidWorks и да се стартират, като се изпише името им?
От полето Search box, което се намира в дясната част на заглавната лента
От полето Find Command, което се намира в Command Manager
Няма такава възможност

Въпроси и отговори

 • Здравейте.Как да си оправя програмата, като отида с курсора на мишката върху някоя икона да изписва как се казва тя.Примерно като отида с курсора върху (line) и не ми изписва нищо.

  Spas:

  Здравейте.Как да си оправя програмата, като отида с курсора на мишката върху някоя икона да изписва как се казва тя.Примерно като отида с курсора върху (line) и не ми изписва нищо.

  Spas:

  Изглежда съм натиснал някой бутон който е изключил това.

  Младен Георгиев:

  Здравейте, Десен бутон върхо лентата с инструменти, избирате Customize. Отваря се диалоговия прозорец Customize. В първия таб toolbar от дясно слагате отментка на Show tooltips.

  Spas:

  Здравейте ,отметката е включена ,но пак нестава.Пробвах и с преинсталация на програмата.

  Dokov:

  И примен е такова положението!

  инж. Иво Андреев:

  И при мен е така, но когато курсорът застане над икона в статус бара се появява значението и функциите на иконата - долу в ляво

  ИЛИЯ ИЛИЕВ:

  Здравейте , как да добавям бутони при метода на бързо намиране на бутони Mouse Gestures , при различните категории-Скица, Детайл,Сглобена Единица , Чертеж ( За справка съм със Solid Works 2011), но предполагам че и при SW 2015 е подобно.Благодаря

 • Как да  добавям бутони при Mouse Gestures?

  ИЛИЯ ИЛИЕВ:

  Как да добавям бутони при метода на бързо намиране на бутони Mouse Gestures , при различните категории-Скица, Детайл,Сглобена Единица , Чертеж ( За справка съм със Solid Works 2011), но предполагам че и при SW 2015 е подобно.Благодаря.

  ИЛИЯ ИЛИЕВ:

  Така , току що намерих отговора за SW 2011 : Кликвам с десен бутон върху Command Mnager полето , и от там надолу по полето с ленти с бутони до Toolbars и там има няколко таба- 5 тия е Mouse Gestures от там мога да избирам между 4 или 8 gestures(в дясно). В ляво от Categorys мога да избирам за коя категория ще използвам тези бутони , надолу в полето има различни категории бутони , срещу всеки има ред с разделени полета , във всяко поле като щракнем върху него се отваря лента със стрелки и визуализации на това как да мърдам мишката за съответния бутон ,съответно за Part, Assembly Draiving, Sketsh , абе там ще се оправите , лесно е .Предполагам за SW 2015 ще е същото .

  Теньо Бакалов:

  натискаш бутона "S" и след това както е на видеото. http://aula.bg/u/MTUzMjMxOTUxMg