Създаване на потребителски шаблони за детайли и сглобени единици (Custom Templates)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

 

Забележка

Zip файловете (Aula Custom Property Tab Templates.7z, Aula Sheet Formats.7z, Aula Templates.7z) под първи урок са общи за всички уроци от модула.

 

Тест за преминаване към следващия урок

 
За какво служат потребителските шаблони ?
В потребителските шаблони се запомнят всички настройки от раздела Document Properties на Options и потребителските свойства (Custom properties).
В потребителските шаблони се запомнят всички настройки в раздела System Options на Options.

Въпроси и отговори

  • Как да си направя шаблон на таблицата за "Weldment Cut List" при конструиране на заварени конструкции?

    Михаил Таков:

    След създаване на заварена конструкция с инструмента "Weldments" в чертежа трябва да се постави таблица съдържаща следната информация: позиция, количество, наименование на детайла, сечение на детайла, дължина, ъгъл 1, ъгъл 2, тегло. В стандартно инсталираната таблица не мога да заложа колона, която автоматично да показва сечението на избрания профил. Освен това при всяко качване на таблица, без предварително направен шаблон е необходимо да преименувам на български наименованието на всяка колона горе. Работя с версия 2015.

    Младен Георгиев:

    Здравей. Въпросът ти е доста обширен и по принцип модула за заварки не е включен в този курс, но ще дам няколко насоки. Сечението на избрания профил би трябвало да излиза автоматично, ако използваш вградените библиотеки на SW. Щом не ти изилиза, вероятно използваш други библитоки, и в тях не е въведено сечението. Колоните заъгъл можеш да ги добавиш, като вмъкнеш колона в таблицата и от Property manger да зададеш какво да показва. Когато направиш всички настройки на таблицата с десен бутон върху нея избираш Save as и я записваш като шаблон. Това е подобно на таблицата за спецификации при сглобени единици. За това има клип в курса.