Присвоени елементи (Convert Entities)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какви елементи могат да бъдат присвоявани с инструмента Convert Entities ?
Контури на стени и ръбове на тримерни елементи, също и елементи от други скици
Равнини
Скици

Въпроси и отговори

 • Как да премахна зависимостта

  Анелия Танчева:

  Възможно ли е да се премахне зависимостта между двата елемента? Случвало ми се е да ползвам геометрията на едно тяло, за да построя друго с Convert entities, но когато изтия първото тяло, получавам грешка с червено или жълто в drop down менюто/tree, в която ме уведомява, че липсват елементи. Пробвала съм да изтрия зависимостта (като я маркирам и delete), но все пак получавам подобна грешка.

  Младен Георгиев:

  Да, възможно е. Необходимо е да изтриете всички автоматични геометрични връзки, които SolidWorks е наложил, когато сте използвали командата Convert Entities. За да сте сигурна, че сте изтрили всички невалидни вече връзки използвайте инструмента Display/Delete Relations. В него от падащия списък настройте да виждате само "висящите връзки" (Dangling relations).

  Възможно е след като сте изтрили и елемента-родител, скицата да е загубила равнината си, което също да генерира грешка и в дървото на построенията и тя да е оцветена в жълто. За да се ориентирате къде по-точно е проблема, може да я изберете от дървото и с десен бутон върху нея от менюто да посочите What's wrong? Ще се появи диалогов прозорец в който е описано какво не е наред.
  Анелия Танчева:

  Благодаря за отговора! Да, случвало ми се е да изтрия родителя и равнината. В такъв случай има ли начин да поправя скицата, така че да не губя равнината, въпреки че изтирвам елемента/родител? 

  Младен Георгиев:

  Да, кликвате върху нея в Feature Manger с десен бутон и избирате Edit Sketch Plane. След което посочвате новата равнина.

  Jorounjiev Mama:

  Справих се :)

  Jorounjiev Mama:

  Имайх проблем с показването на скицата, но се справих

  Мариян Найденов:

  Нищо не се получава с прехвърлянето към плана.....Немога да го копирам !