Създаване на конфигурации чрез инструмента Modify Configurations

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как се стартира прозореца Modify Configurations?
Като се натисне десен бутон на мишката върху размера/градивния елемент, който ще се конфигурира и се избере Configure Feature/Configure Dimension.
От менюто Tools и командата Create Configurations.

Въпроси и отговори

 • Здравейте, как би се отразило това на при направата на чертежи и участието на детайла в сборна единица.

  Kalin Proynov:

  Как ще се направят отделни чертежи, и съответно как ще си се разпознават един с друг детайл-чертеж без да се променят и объркват. И как би се държал детайла ако в една сборна единица имаме нужда от две различни конфигурации.

  Поздрави и Благодаря.

  Младен Георгиев:

  Здравейте. Един детайли или сборана единица могат да имат много конфигурации. Когато се създават чертежи вие посовате чертажа на коя конфигурация е. Дори по-късно ако желаета може да променити конфигурацията в чертежа. Също в един чертеж могат да се съдържат и изгледи от различни конфигурации. Всичко е много гъвкаво и е обяснено в модула за чертежите.

  Младен Георгиев:

  В сборната единициа също може да имате един детйл който участва с няколко конфигурации. И можета дори да изибрате друга конфигурация в последствие.

 • Как да задам различен цвят на всяка конфигурация създадена с Modify Configurations?

  инж. Милена Дамянова:

  Явно не правя нещо както трябва, защото смяната на цвета се прилага върху всички конфигурации, вместо за конкретно избраната.

  Младен Георгиев:

  В Configuration manager най-отдолу има поле, което се нарича Display states. Когато даобавите нови конфигурации се създават нови display states, които по подразбиране са обвързани със съответната конфигурцаия. Можете да проверите дали е така, като дадете десен бутон върху Display state и изберете Properties.

  Отметката Link display states to configurations трябва да е поставена.

  След това избираме Edit Aperiance и в Property Manager най-долу в полето Display states избираме за кои от тях да се отрази промяната на цвета. Ако исакме да е за текущата конфигурация избираме This display state.

  инж. Милена Дамянова:

  Благодаря за помощта. Проблемът се оказа в отметката пред "Link diplay states to configurations" - след като я поставих избрания цвят се прилагаше само да посочената конфигурация.