Рисуване с инструмент Artistic Media (художествени средства)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
С кой бърз клавиш извикваме инструмента Artistic Media?
I
X
F7
 
След като с Artistic media нарисуваме щрих с четка или спрей, можем да управляваме извивките на щриха...
като с бърз клавиш F10 извикаме инструмента Shape и оформим водещата крива
като разделим щриха от кривата с Ctrl + K и след това със Shape моделираме отделената крива
с инструмента Artistic media

Въпроси и отговори

 • Венета Желева:

  Добре се справяте!

  Допълнително предложение: с Shape tool може да моделирате кривата на художествения щрих, за да се поберат всички обекти в листа. Ако добавите и правоъгълник с размера на листа и запазите проекта си като растерно изображение, ще получите тапет за екран или картичка, с която да покажете на приятелите си новите си умения.

 • Как мога да редактирам криви и да постигна ефекта на изтъняване или удебеляване за да постигна максимален ефект от опит за направа на печат на подпис

  Красимир Мичев:

  Здравейте! Интересувам се как мога да редактирам криви и да постигна ефекта на изтъняване или удебеляване за да постигна максимален ефект от опит за направа на печат на подпис. Прилагам снимка на която не успявам да постигна ефекта. И също така не успявам да скалирам кривите без да наруша разстоянията между тях. Ще съм благодарен ако имате решение на тези мой затруднения.

  Венета Желева:

  Опитайте с Artistic Media ефектите, както е показано в урока - с издърпване от докера и пускане върху нарисувана крива (ако преди това групирате 4-те криви, прилагането ще стане наведнъж върху всички). Другия вариант за прилагане е селектиране на крива/групата с Artistic Media и избор на щрих от лентата горе, според мен тези от първия раздел Preset в случая ще Ви свършат работа. След прилагането редактирайте дебелината на щриха, както е показано в урока. За коригиране на дебелината в отделни участъци разделете щриха от пътечката, по избор разгрупирайте или използвайте Object Manager, за да изтриете пътечките, и редактирайте с Shape.

  Красимир Мичев:

  Благодаря за съвета ще пробвам и ще покажа резултата.

 • Как да активирам Break Artistic Media Group Aparti ? С CorelDraw 7 съм

  Златина:

  Здравейте! Не мога да открия тази опция в CorelDraw 7X?Съществува ли? Може ли да се замести с друга.Пробвах и с бързите клавиши но не ми се получава, така както е във видеото?

  Венета Желева:

  Уверете се, че е селектирана Artistic Media групата. В противен случай опцията няма да се появи.