Проект: Pop art колаж

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Коя команда трябва да използваме, за да можем след това да прилагаме ефектите от меню Bitmaps върху векторен обект?
Convert to Bitmap
Convert to Curves
Convert Outline to Object

Въпроси и отговори

 • Как да разбера кое не съм маркирала от фона ?

  Цвета Попова:

  За да ми остане само кучето?На видеото не се вижда ясно кои обекти от Object Manager се изтриват и как се маркират?

  Цвета Попова:

  Селектирах ги ръчно ,един по един с маркиране на Ctrl , но явно има и по бърз метод с еднократно движение,защото някъде изтрих и това ,което не трябваше.

  Венета Желева:

  Вместо с Ctrl да селектирате поединично обекти от получената група, може да я разгрупирате и след това със Shift да селектирате по няколко обекта наведнъж.

  За улеснение при преглед, когато не сте в режим Wireframe, можете под векторните обекти да начертаете правоъгълник и да го оцветите в контрастиращ цвят, за да виждате какво изтривате и при грешка да се върнете стъпка назад.

  Виждам, че при Вас групата се състои от единични обекти, които сигурно са Ви коствали много време при почистване. Когато използвате автоматичното векторизиране, обърнете внимание на отметките в прозореца: PowerTrace С тези опции бихте си спестили немалко работа впоследствие.

  Цвета Попова:

  след като маркирах Group object by color получих 162 обекта ,а иначе получавах не групи а поотделно обекти и затова ми беше трудно селектирането

 • Венета Желева:

  Селектирайте всички оставащи след почистването обекти и с Weld направете нов обект, който ще бъде с формата на общите им очертания.

  Венета Желева:

  Корекция : с Create Boundary, посочен на снимката.

 • Венета Желева:

  Дотук е много добре. Сигурна съм, че ще се справите и със сенките. Вероятно при копирането на готовите характеристики сте им прехвърлили предвидените за фоновете (големите квадрати) и затова сенките са целите оцветени. Това лесно може да се оправи - трябва да прехвърлите характеристиките от малките квадрати, които имат само очертания и нямат запълване, за да получите показания ефект от урока. Другият вариант е, като селектирате някоя от сенките, да премахнете запълването и да зададете на очертанията цвят по избор.

 • Венета Желева:

  Здравейте, Ива. С Create Boundary сте се справили добре.

  Объркването идва единствено от това, че вместо върху очертанията, цветът е приложен върху запълването. За да бъде приложен към очертанията, щракнете с десен бутон върху избрания цвят от палитрата.

  Повече относно запълванията можете да си припомните от този урок.

  Венета Желева:

  Ето тук е урокът за запълванията.

 • Венета Желева:

  Както сте установили, не е задължително полученият обект да е без запълване, за да се изреже снимката по него. Но ако обектът е без запълване, под него ще можем да виждаме снимката, за да се ориентираме по-добре при коригирането на пътечката с инструмент Shape. Разбира се, това коригиране е препоръка, от която можете да се възползвате по Ваша преценка.

  Важното в случая е, че въпреки трудностите сте завършили проекта успешно, за което Ви поздравявам.

 • Как

  Tsvetelina Despotova:

  Стана, само клавишните комбинации не се получиха. с alt+ shift просто се местеха правоъгълниците, неможех да взема само цвета?

  Венета Желева:

  Чудесно, Цвети. Дори и без тях е станало добре.

  И в Х6 работят по същия начин като в този урок. Възможно ли е да сте натиснали другия бутон при издърпването?

 • Венета Желева:

  Харесва ми как се е получило, поздравления, че сте се справили въпреки затрудненията!