Проект: Kартичка (част 2) - Копиране на запълвания и очертания. Обектни стилове и стилови групи

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
При използване на пипетките за копиране на цветове и характеристики редуваме режимите на копиране и поставяне с натискане на клавиш...
Shift
Ctrl
Space
 
Как можем да приложим обектните стилове и стилови групи от един документ в няколко други документа, за да създадем нови обекти със същите характеристики на запълванията и очертанията?
Като експортираме стиловете и стиловите групи, след което ги вмъкнем в другите файлове и ги приложим.
Като вмъкнем съдържанието на основния файл във всички останали документи и копираме характеристиките от вмъкнатите обекти.
Не можем да прехвърляме стилове и стилови групи.
 
С кои клавиши отваряме докера Object styles?
Ctrl + F5
Ctrl + F6
Alt + F5

Въпроси и отговори

 • Защо .. Има грешка в теста

  арх. инж. Краси Петрова:

  В теста след урок 8 на Модул 4 на Графичен дизайн с Corel Draw В теста - На зададен въпрос: С кои клавиши отваряме докера Color Styles? дава верен отговор - Ctrl+F5 Предполагам че във въпроса трябва да бъде Object Styles

  Венета Желева:

  Здравейте, точно така, въпросът към Урок 8 се отнася за Object Styles. Имаше техническа грешка (дублиране с текста на друг въпрос от предходния урок), която вече е отстранена.

  Ибрахим:

  Здравейте,първо искам да ви благодаря за страхотния курс! Може би не мястото тука да питам ,но имам един проблем не мога да променя оразмерителните линии в милиметри,променям ги и при следващо оразмеряване пак отиват на инчове.

  Венета Желева:

  Здравейте, Ибрахим, Публикувах отговор на въпроса Ви като коментар под урока "Поставяне на размерни и свързващи линии", за да бъде от полза и на други курсисти, които се изправят пред същия проблем. Надявам се приложената информация да Ви помогне за разрешаването му!

 • Как са се получили моите рамки?

  Nikoletad:

  Здравейте! Можете ли да ми кажете мнение как са се получили рамките? Благодаря ви!

  Венета Желева:

  Здравейте, Николета! Виждам, че сте използвали подреждане и шарки, различни от тези в урока. Това може само да ме радва, защото сте изготвили самостоятелно проекта от самото начало. Може да разположите шарките с концентричните квадрати така, че да не са до снимки, а до едноцветни площи, за да се открояват по-добре. Справили сте се чудесно с упражнението, пробвайте смело и с друга тематика, различни форми и запълвания.

  Диaнa Кирова:

  Ето я и моята картичка :)

  Диaнa Кирова:

  Можеше само да разменя местата на подаръка и кейка или да коригирам по-добре размерите на кейка и картичката щеше да изглежда по-добре

 • Какво мислите за този вариант?

  Ивелина Пенева:

  Това е моето виждане за картичка. Имам още доста да се упражнявам , за да овладея работата с Object и Color Styles.

  Венета Желева:

  Добро начало!