Навигация в работната среда - придвижване между документи, страници и в работното поле

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
С кои клавиши от клавиатурата прелистваме последователно страниците в текущия многолистов документ?
С Page Up и Page Down
С клавиши + и -
Прелистването не е достъпно с клавиши

Въпроси и отговори

 • От къде да изкарам тази лента?

  Цвета Попова:

  , защото при мен липсва и когато застана с мишката върху иконата най отдолу на Corel се показва колко отворени документа имам

  Венета Желева:

  Доколкото си спомням, Вие ползвате версия Х6, а подреждането в раздели е въведено едва в следващата версия Х7 и затова не е налично при Вас.

  Списък с отворените документа има и в меню Window, но поставянето на мишката върху иконата в taskbar-a ни дава предимството да виждаме в умален вид съдържанието на всички документи, вместо само заглавия.

 • Как мога 

  Анета Михайлова:

  Здравейте, бихте ли ми казали как имайки два файла с по няколко страници, в първия файл да импортна на точно определено място, определена страница от втория файл.

  Венета Желева:

  За да не се дублира информацията, вижте отговора на въпроса Ви тук.

 • Как мога определена страница от файл с няколко страници, да копирам в друг файл - който също съдържа няколко страници?

  Анета Михайлова:

  Точно определена страница от файл с няколко страници, да копирам в друг файл - който също съдържа няколко страници /на точно определено място/ без проблеми. Предварително благодаря.

  Венета Желева:

  За съжаление не ми е известно как да стане директно. Иначе освен прехвърляне с Copy и Paste може да опитате със запазване на единия файл (Вариант 1 – всички страници или Вариант 2- отделна страница) и да го импортирате във втория.

  Вариант 1 - запазете файла, от който искате да вземете страница; във втория документ на избраното място с Insert Page After добавете празна страница, щракнете два пъти, за да преминете в нея и с команда Import вмъкнете предходно запазения файл, като натиснете Space при поставянето. Започвайки от празната страница, ще се импортират всички 3 страници, като автоматично ще се добавят още 2. Получава се документ с общо 6 страници. Преминете отново в Page Sorter View, за да изтриете излишните.

  Вариант2 - при запазването на първия файл може да селектирате съдържанието само на избраната страница, запазете като нов документ от File > Save as и в прозореца за въвеждане на име поставете отметка на Selected only. Добавете празна страница във втория файл и импортирайте еднолистовия нов документ като в предишния вариант.

  Анета Михайлова:

  Здравейте Венета, Много хубав отговор. Разбрах, че програмата не позволява нещо, което ми се искаше да става по-лесно.