Изчертаване на фигури с инструментите Rectangle (правоъгълник) и Ellipse (елипса)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
От лентата с характеристики за инструмента Rectangle (правоъгълник) можем да оформяме ъглите...
с еднакъв вид заобляне или изрязване за всички ъгли на правоъгълника
като избираме различна опция за всеки от ъглите на правоъгълника
 
С кой бърз клавиш извикваме инструмента Ellipse (елипса)?
F7
F6
F5

Въпроси и отговори

 • Цвета Попова:

  на екранът не може да се покаже най дясната част,но само Extrude и Join Curves ми се показват , а Object Manager го няма а е активиран?ver 16

  Венета Желева:

  Подредбата на докерите позволява те да бъдат обособявани в групи. Предполагам, че при Вас Object Manager се е отделил по този начин: Dockers
  В едната група са Extrude и Join Curves, а в другата е Object Manager.

  Ако искате докерите да останат подредени в групи, от бутона "Roll-down" (1) можете да разгънете избраната група. След разгъване бутонът се трансформира в "Roll-up" (2) за смаляване.

  Ако за Вас е по-удобно всички докери да са в общ прозорец, от бутона "Roll-down" (3) разгънете групата, съдържаща Join Curves и Extrude, издърпайте върху нея синята лента с Object Manager (4) и я пуснете, когато се появят сивите очертания (5).

  Object Manager е вграден в общия прозорец (6).

  Цвета Попова:

  нямам бутон Roll-down и в общият прозорец не е вграден никъде Object manager , а е активиран.Работя с пробна версия ,да не би нещо в настройките да не е наред?Защото когато не ми се визуализира Object manager, не виждам и Page и Layers, които са много важни и без тях не мога да видя какво правя по обектите.Предварително се извинявам ,но по рано имах проблем -системата не приемаше въпросите и затова не можех да ги задам.

  Венета Желева:

  Може да пробвате следното:

  Dockers1

  Хванете раздела на Join Curves (1) и го издърпайте встрани, за да се отдели в индивидуален прозорец. Издърпайте синята лента с Extrude (2) някъде встрани от Join Curves.

  Dockers2

  Последният вграден прозорец Object Manager при мен остава свит в лента. Ако при Вас остава празно пространство, т.е. докерът липсва, от Window->Dockers проверете има ли отметка пред Object Manager. Ако има - премахнете я и после отново я поставете, за да деактивирате и активирате докера отново. Би трябвало Object Manager да се появи в дясната част на екрана. Ако е свит в лента, щракнете върху бутона за разгъване (4). Ако такъв липсва, издърпайте синята лента (3) настрани от другите 2 прозореца. После можете да ги вградите с двойно щракване върху името на всеки прозорец или с издърпване и пускане в дясната част на екрана. Разделите им се подреждат отгоре надолу в реда, в който са вградени (5).

  Цвета Попова:

  Издърпах 2 та прозореца но в 3 няма нищо,нямам синя лента

  Венета Желева:

  Ето го докера-беглец (1):

  Object Manager

  Щракнете върху Restore Up (2) за разпъване.

  Цвета Попова:

  Да ,стана ,и аз забелязах тези мехурчета,,но за пръв път виждам такова скриване.Сега вече се показаха слоевете.