Проект: Рамка за снимка

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как можем да добавим ефект с четка върху очертанията на текст?
Конвертираме текста в криви и след това прилагаме ефекта
Въвеждаме текста и директно избираме щрих или спрей от докера Artistic media
Върху текст не можем да добавяме ефект с четки

Въпроси и отговори

 • Десислава Борисова:

  А защо да не си. На мен много ми харесва, използвала си един куп спрейове и четки, за да стигнеш до този резултат. :)

  Венета Желева:

  Подкрепям мнението на Десислава!

 • Как да променя фона на снимката показана по долу?

  Красимир Мичев:

  Здравейте! Въпросът ми е малко в страни от темата но колега ме помоли да разпечатам снимката по долу и въпроса ми е може ли и ако може как да променя черния фон на снимката за да се разпечата с по добро качество. Благодаря предварително.

  Венета Желева:

  Ако не трябва цялостно да се промени стойността на черното, най-лесно ще е да се вземе с пипетката Eyedropper (във PHOTO-PAINT е с клавиш E) цвят от фона и да се оцвети с Paint tool (клавиш P) на местата с дефекти. Снимката от сканирано меню ли е?

  Красимир Мичев:

  Да снимката е от меню и е снимана с телефон. Но понеже не съм вещ в тази област се интересувах дали може по някакъв начин снимката да се обработи или конвертира и само фона да се корегира за по добро разпечатване от обикновен принтер. Но все пак благодаря за отделеното време.

  Венета Желева:

  Цялата поредица от принтиране, снимане и отново принтиране прогресивно намалява качеството на изображението. Коригирането е възможно, но, за съжаление, времеемко и при изходни материали с не особено добро качество понякога е по-лесно проектът да се направи наново, вместо да се инвестира време в ретуширане. Зависи колко по-добър резултат се цели и оправдано ли ще е времето според конкретните тираж и приложение.

  Красимир Мичев:

  Отворих въпроса по темата основно ако мога да науча нещо непознато за мен до сега. Качеството на снимката не беше от такова значение.Основното беше да науча имали такива възможности софтуера и как да ги използвам.А с времето и усвояването на софтуера евентуално бих изпробвал да направя проекта изцяло отначало с образователна цел.

  Галин Гинев:

  По лесно ще ти е да направиш всичко в "Photo Shop" или в "Photo-Paint" "Corel Draw" се ползва повече за векторна графика както "Illustrator". Другият вариант е да имаш обектите (чашите) като отделни елементи в формат JPG, GIF. Това може да стане като ги изрешеш в "Photo Shop" и ги вкараш после в Corel Draw. Всичко друго като надписи, фон, контур може лесно да се направи след това както на тебе ти харесва.

 • Иван:

  Не знам дали трябва да има черен екран около снимката, но ако не трябва да има не

  Венета Желева:

  Черното поле отстрани не е проблем, тъй като няма отношение към проекта, а се получава при поставяне на screenshot-a.

  Добре се е получила рамката. Може да се намали стойността на Size of sprayed objects, това е единствената ми препоръка.

  Иван:

  всичко си е добре

 • Как да приложа щрих по избор?

  Вяра Славова Черкезова:

  След набиране на текста,удебеляване и конвертиране в криви, не мога да приложа артистичния щрих.Защо?

  Вяра Славова Черкезова:

  Сега ще си отговоря сама.Понякога не се сещаме за най-простичките решения.Не виждаме най-очевидните неща. И тъй като аз едва ли ще съм изключение,отговора на този въпрос е: в по-горе описания случай,всички последователни стъпки са правилни, единствено дебелината на щриха може да не е подходяща и съответно резултата от така приложения щрих да изглежда като "размазано петно".

  Венета Желева:

  Права сте, понякога малка промяна в настройките оказва голяма разлика. Поздравявам Ви, че сте открили сама решението на проблема.

 • Как се справих?

  Ивелина Пенева:

  Ето и от мен 2 варианта.

  Венета Желева:

  И двата варианта са чудесни. Харесва ми, че сте помислили и за оформяне на ъгълчетата, в които се пъхва снимката, и сте добавили отделен елемент от четката с отпускане на фона около него. Успех и със следващите проекти!

  Ивелина Пенева:

  Благодаря Ви.