Форматиране на текст (част 1) - основни инструменти, трикове

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Имаме обект от тип Artistic text с няколко реда. За да поставим отметки за неномериран списък в началото на всеки нов ред,...
конвертираме текста в параграфен и с Ctrl+M поставяме отметки.
използваме клавиши Ctrl+M или бутон Bullets от лентата с характеристики
от меню Text избираме Bullets и поставяме отметка пред Use bullets
 
С кои клавиши увеличаваме или намаляваме размера на шрифта, като редуваме стойностите от списъка Font size?
Ctrl+4 / Ctrl+6 от Numpad-a
Ctrl+2 / Ctrl+8 от Numpad-a
Ctrl+Shift+T

Въпроси и отговори

 • Защо

  Теодора Симова:

  Здравейте ! Не мислите ли, че в урок за начинаещи неможе да има толкова много клавишни комбинации ? За времето от една минута вие ни препълнихте с информация от клавишни комбинации ,които едва ли някой ще запомни . Мисля ,че уроците ви са хубави , но информацията е много забързана и някак не точно подадена за начинаещи :)

  Краси Кръстев:

  Здравей, Теодора.

  Да и за мен толкова много информация е в повече, напълно нормално е усещането, НО ми харесва това че никой не те кара да ги запомниш сега на момента и след това да те изпита и да ти постави оценка .

  Определено с всяко едно нещо е така, когато четеш една напълно нова книга може ли да запомниш какво пише на всеки един ред от нея ? НЕ, но основната идея на книгата си я възприела и след време без да се усещаш прилагаш наученото или пък ако ти трябва точно конкретната фраза, знаеш къде може да я намериш.

  В случая ректора показвайки опционалността от менютата включва и кратките команди и ако се стараеш да запомниш всичко идва доста. Но съм убеден че след време с практиката една част от тези бързи команди ще ги използваш толкова често че дори няма да се замисляш при прилагането им.

  Това е моето мнение, което реших да споделя.

  Теодора Симова:

  Да , като цяло курса ми харесва , но все пак мисля ,че многото информация обърква хората. Може да се подава по малко с повече практика и така се научаваш чудесно ! Изкарах двата курса по Фотошоп и много се измъчих с фаст уеб , но преподавателя беше страхотен! Много практика ,много трудни задачи и така в момента всичко ,което научих ми е от полза . В този курс има малко практика и заливане с информация ,което е ненужно . Според мен ,когато човек е профан в дадена област ,той трябва да навлезне в бейсик платформата и начина на работа с дадената програма ! А не , както тук : прави се нещо и в процеса на правене на "задачата" се отварят още 10 менюта. Аз разбирам ,че жената не ни кара да го учим ( тя просто показва ), но от многото информация повечето хора не разбират основите на урока! Аз имам нужда да разбера основите ( първоначално) ,а след това да ми се подаде повече и повече инфо . Надявам се да ме разберете :) Приятен ден