Изображение като фон

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как се поставя изображение за фон с CSS?
С background-image
С background
И с двете

Въпроси и отговори

 • Грациела Георгиева:

  Здравей, Съветът, който ще ти дам за пореден път, е да преглеждаш внимателно кода си преди да поискаш помощ. Имаш добавени допълнителни две точки след header div h1. Те са излишни, а с тях селекторът ти е грешен и затова фонът не се появява.

  Peter:

  Сетих се за вица - А защо конят ми е зелен?

  Злат Попзлатев:

  Грациела Георгиева, не съм видял грешката в кода. Аз съм абсолютно начинаещ в този курс и няма да препоръчам този курс на други начинаещи като мен. Отнема на преподавателя поседмица или няколко седмици да ми отговори на кратък въпрос. Мисля че е напълно нормално като човек, който не се е занимавал с код никога преди, да имам такива грешки. Не е нормално, обаче преподавателят да не ми отговаря на въпросите. Точно затова записах този курс, защото в описанието пишеше че ще има постоянна връзка с преподавателя. Благодаря все пак че от време на време се сещате да отговорите на някое въпросче.

 • Защо са стари кодовете?

  Николай Ушанов:

  кодирането на уроците е старо и невалидно, изтеглих файлът на Борис, дори и със неговите файлове няма бекграунд! Във всички уроци има нещо невалидно! Настоявам за актуализация!!!

  Ivan Pukov:

  Кодирането е сложен процес и имайки предвид , че технологиите се развиват и усъвършенстват е хубаво ученика да се адаптира към новото ( по принцип имате сайта https://www.w3schools.com и https://codepen.io/, които е хубаво да следите от време на време.) Тук повече се дава структурата и основата, как би трябвало да изглежда и е хубаво, когато не се чака на готово, а се помисли малко. В програмирането , а и не само там , най-важна е креативността и находчивостта на ученика , а не търсенето на темплейтни решения. Пазара се наводнил с такива. Един интересен подход е преглеждането на сайтове и когато попаднете на нещо интересно с програми ( Teleport pro - http://www.tenmax.com/teleport/pro/home.htm и HTTrack - https://www.httrack.com/ има и няколко други) сваляте сайта и гледате как е структуриран , след което може да правите собствени модификации. И най-важно не се плашете да експериментирате и редактирате стари кодове , защото така се учите на грешките на предшественика :)