CSS във вътрешен файл

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как се добавя външен CSS файл в HTML?
С тага link в head елемента на страницата
С тага style в head елемента на страницата
С тага css в head елемента на страницата

Въпроси и отговори

 • Как да създам .css фаил в Windows 8? 

  Злат Попзлатев:

  Не знам как да създам нов фаил с разширение .css

  Борис Митев:

  В Атом избираш от менюто File -> New File и след като се отвори нов празен таб, и избираш от менюто File -> Save As и от там избираш подходящата директория и въвеждаш "style.css" като име на файла в полето "Save As"

  Vesela Hristova:

  Благодаря, и аз имах проблеми със създаването на css

  Rumen Gotsev:

  За създаването на външни файлове с каскадни стилове, аз нямам проблеми. За по голямо удобство си създавам една папка на име css и вътре в нея си създавам файлове като style.css, min-style.css....

  A после в тага head вмъквам следните елементи:

  html and css-моята първа страница

 • Борис Митев:

  Виж отговорът ми на този въпрос: http://aula.bg/question#id-154419200001

  Yana:

  Бихте ли ми казали как да създам .css файл на Windows 7, опитах по горе описаният начин за Windows 8, но пак не се получава.

  Борис Митев:

  File -> New File и после File -> Save As и изписвате името "style.css"

 • Кои са другите възможни семантични значения на файла с разширение CSS?

  инж. Юлиан Ангелов:

  и други възможни семантични значения на файла с разширение CSS и има ли други формати на задаване на стил освен текстов файл? В редът указваме какъв е файлът (stylesheet) което указване говори че би трябвало да има и други възможни значения на информацията в него и указваме че е "text/css" като необходимостта от указване говори, че би трябвало да има и други типове съответстващи на stylesheet, иначе защо ще указваме ако няма алтернатива?

  Борис Митев:

  Всъщност конкретно за type (тип) на CSS няма. Има обаче други видове rel (от relationship или отношение). Двете уточнения rel и type се поставят т.к. чрез link тага могат да се направят връзки към доста други видове файлове с различнo отношение към страницата и тип съдържание.

  • rel уточнява какво е отношението спрямо документа (или страницата). За това тук слагаме rel="stylesheet" (други примери: rel="alternate", rel="alternate stylesheet").

  • type подсказва на браузъра типа на данните, за да може съдържанието да се интерпретира правилно. За това слагаме type="text/css", т.к. това е текстов CSS файл (други примери: type="text/html", type="text/javascript").

 • Stanimir.georgiev.92:

  Според мен не е правилен формата на снимката, трябва да е png или jpg формат.

 • Веселка Спасова:

  Предполагам, че не намира пътя до css файла, защото аз имах същия проблем, докато не видях, че съм изписала погрешно директорията, където е css файла. Като я коригирах всичко се получи.