Скриване на елементи

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Каква е разликата между "display: none;" и "visibility: hidden;"?
"display: none;" маха елементите от страницата, докато "visibility: hidden;" само ги прави невидими.
"display: none;" скрива елементите и освобождава мястото им, докато "visibility: hidden;" ги скрива, но запазва мястото им.
И двете.

Въпроси и отговори

 • Какво всъщност става при използване на display:none би трябвало да ги няма и в конзлоата като отворим страничката с Google Chrome, а при visibility: hidden - невидимите редове да присъстват в кода - така ли?

  инж. Юлиан Ангелов:

  всъщност става при използване на display:none би трябвало да ги няма и в конзлоата като отворим страничката с Google Chrome, а при visibility: hidden - невидимите редове да присъстват в кода - така ли?

  Борис Митев:

  И в двата случая ще видите елемента в конзолата. Разликата е в рендирането/показването във визуланата структура.

 • Какво

  инж. Юлиан Ангелов:

  става със стилирането, ако чрез display:none премахнем стилирани елементи, а сме използвали селектори, които също би трябвало да изчезнат? Това би трябвало да доведе до изчезване или неработене по назначеният начин на още елементи от HTML-a...

  Борис Митев:

  с display: none не ги показвате - те не се премахват. Браузърът игнорира тези елементи и не ги визуализира (заедно с всички поделементи). Когато разрешите показването с display: block всичко ще се зареди и остили както трябва.

 • Може ли

  инж. Юлиан Ангелов:

  и как да се "върнат" скрити елементи след display: none или visibility: hidden? Имам интересни идеи за респонсив дизайн на страничка, но за целта ми трябва да заложа предварително елементи на местата им и да ги скрия, а когато им дойде времето да ги открия обратно.