Линкове и навигация

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
За какво служи nav елементът?
За групиране на линковете, които са част от основната навигация
За поставяне на карти за навигация
За промяна поведението на линковете

Въпроси и отговори

 • Може ли и как да впишем в nav и линковете, които са вътрешни за сайта, но не водят към същата страничка както водят във видеоурока?

  инж. Юлиан Ангелов:

  и как да впишем в nav и линковете, които са вътрешни за сайта, но не водят към същата страничка както водят във видеоурока? И доколко има смисъл от това? Оказва се че много от действията на Google обхващат целият сайт - например дори и паякът да попадне само на една страничка от него ( обикновено тя е началната и я прихваща от "приятелски" сайтове) По този начин например независимо от писаното, се оказва че за да се отчитат посещенията с Google Analitics е достатъчно да има скриптът само на една страничка от сайта ни, а Google през линковетемежду страничките разглеждайки вътрешните връзки започва да наблюдава посещенията и по другите странички, макар че там скриптът не се зарежда.

  Борис Митев:

  В nav тага се поставят всички линкове свързани с навигацията по сайта, независимо дали сайта е single-page или са различни страници. Добре е да има подобен/същия nav таг на всяка една от страниците.

  Rumen Gotsev:

  Възможно ли е това да стане като меню на header & footer?