Направа на визитка

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Защо

  Jullian Angelov:

  Защо задаваме ul и ol стил, след като list-style: none привежда списъка към неподреден списък?

  Борис Митев:

  Защото искаме чисто семантично да различаваме съдържанието на двата списъка и да можем по-лесно да използваме селектори по име при остиляването му.

  Jullian Angelov:

  Да, за селекторите знаех, но далеч не толкова, колкото научих в следващите уроци и не знаех че списъците могат да се остиляват. Благодаря!

  Rumen Gotsev:

  много интересен урок, записвам си всяко обяснение в тетрадката. за първи път чувам, че margin и top 5px се повтарят, както и left и right. интерсното е, че този метод - box model e по въртенето на часовниковата стрелка от 1 до 12. :) намерих обяснението като нарисувах кръгче, в кръгчето две стрелки и т.н.

 • Защо на различните браузъри визуализацията е различна?

  Боряна Маринова:

  Защо на различните браузъри визуализацията е различна ? Елементите ми се застъпват в Мозила , а в Хром някои команди изобщо не се отразяват .. Кой браузър бда използвам?

  Иван Цукев:

  Здравей, Различните браузъри винаги са показвали нещата различно, което е неудобство за правенето на страници, но всички developer-и по света живеят с тази реалност.

  Практиката е да се разработва на Chrome и след това да се проверява на Firefox или Internet Explorer дали нещо не се е "счупило" и да се поправя.

  Ivan Pukov:

  Различните browser-и работят различно , защото повечето имат различни добавки или надбавки, някой са пригодени за някаква определена дейност ( TOR , Chromium , DRAGON и пр.), също така влияние има и Операционна система или пък има задени рестрикции за отваряне на flash , java script и др. За лична и тестова употреба мога да ви препоръчам AVANT BROWSER в Ultimate версия (http://www.avantbrowser.com/) Какви са разликите може да видиш https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_web_browsers По-принцип има създаден единен стандарт за писане на сайтове , който ако използваш чист browser с настройки по подразбиране би трябвало да изглеждат еднакво. Все известно , че напоследък масово се използват тъй наречените CMS системи ( Joomla , Wordpress , Open Cart , Mangetoo и др.) , кои използват единия стандарт :) и улесняват значително писането на сайта и задълбочавайки върху външния вид. P.S. И най-важното , което трябва да се научи , че трябва да се чисти кеша от време на време или ако сте правили промени , а те не се отбразяват ( става с SHIFT+CTRL+DEL работи почти 99 % от browser-ите) . Защо трябва да се прави и каква идеята на кеша , ако знаете руски погледнете тук https://pomogaemkompu.temaretik.com/1477583368336181659/kesh-i-kuki-poleznye-sovety-dlya-udaleniya-fajlov-v-raznyh-brauzerah/