Структура на работа с проекта – Project Map, View Map, Layout Book & Publisher Sets

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

 

Сваляне на пробна версия от тук: http://www.graphisoft.com/downloads/

Тест за преминаване към следващия урок

 
Kои секции на Навигатора ще ползваме, за да създадем модел на сграда и отпечатаме в PDF формат чертежите?
Project Map, View Map, Layout Book и Publisher sets
Project Map, Layout и Book Publisher sets
Project Map и Publisher sets, другите не са задължителни
Нито една от изброените

Въпроси и отговори

 • Венета Иванова:

  как да си извикам лентата с магнитчето Default Settings, защото я затворих без да искам и пробвах всички начини

 • Венета Иванова:

  аз имам инсталирана програма версия 18 и някои видео уроци като стълбите например, нямат нищо общо с моята версия. Има ли начин да конвертираме уроците на по-ниска версия?

  Захари   Даскалов:

  Всички файлове от упражненията под уроците се отварят след като се инсталират и по-високите версии. В курса са дадени вече две възможности. Нека бадем по-креативни.

 • Как да инсталирам АrchiCAD?

  Ivaylo:

  Здравейте, т.к. в уроците директно се започва с опознаване на програмата Ви пиша на първия урок с въпрос към инсталацията. -Използвам Windows 10 Pro -Студент съм и имам право да използвам студентска версия на ArchiCAD -Към момента нямам антивирусна програма на компютъра -На компютъра си имам инсталирани АutoCAD, Revit и 3ds Max 2019 (споделям, т.к. не знам от къде ми идва проблема)

  Изтеглих си ArchiCAD22 от https://myarchicad.com инсталирах програмата и след като натисна на иконата която ми излиза на Desktop-a за стартиране започва да зарежда около минута и след това изчезва и повече нямам никаква реакция от стартирането. В Task-Manager обаче се вижда, че програмата е стартирана, но няма никакво действие. Също така до този момент никъде не ми изисква лицензния код. След като няколко пъти инсталирах и деинсталирах ArchiCAD22 се пробвах да инсталирам по-старата версия ArchiCAD21, но ефекта остана същия и вече нямам идея какво да предприема. Моля да споделите ако сте се сблъсквали с нещо подобно или имате някаква идея какво бих могъл да направя.

  Благодаря Поздрави Ивайло Николов

  Ivaylo:

  Здравейте, продължих борбата с инсталацията и успях да подкарам програмата. Успях да си вкарам лицензния код и вече програмата върви безотказно. Обаче все още имам проблем при стартирането на самата програма, а именно като натисна да стартирам ArchiCAD се появява този стартов екран, който показвам на снимка 1 след около минута изчезва и desktop-а остава празен. Все едно изобщо не съм активирал програмата. Обаче най-интересното е, че след около 30 мин докато си работя нещо съвсем друго на лаптопа се включва ArchiCAD и вече може да се използва самата програма. Необясним за мен е самия факт, защо (поради каква причина) се получава това голямо забавяне при стартиране, след като характеристиките на лаптопа са на едно доста прилично ниво.

  Захари   Даскалов:

  https://graphisoft.com/downloads/archicad/install/AC22/INT/ Изборът е ваш.

  Захари   Даскалов:

  От 1984г. вече 34 версии. Нама кой да ги спре. развитието на технологиите изисква и постоянно актуализиране на материята, в която се ровим. https://en.wikipedia.org/wiki/ArchiCAD.

 • Може ли да ми дадете информация относно проблем с отваряне на файлове и линк към Educational version? 

  Iglikaz:

  Здравейте, имам следния въпрос. Свалих trial версията на Archicad 22. В статията - https://aula.bg/question#id-212940800001 е казано, че файловете към уроците могат да бъдат отваряни с версия 22, но на мен ми дава следното съобщение - Trial edition cannot read this document version. (21.0) Cannot read Plan file. Също така може ли да ми дадете малко повече информация относно educational version, която може да бъде изтеглена, откъде?

  Михаил Проев:

  Здравейте, предполагам това е ограничение на trial версията. Тук https://helpcenter.graphisoft.com/knowledgebase/25697/ пише, че файловете създавани с trial версията са криптирани и могат да бъдат отваряни само на компютъра на когото са създадени. На адрес https://www.myarchicad.com/ след като се регистрирате може да получите сериен номер за Educational (EDU) License и линк за сваляне на софтуера, този сериен номер ще работи 30 дена, през това време студенти и преподаватели могат да получат едногодишен Educational (EDU) лиценз след като се свържат с представителя на ArchiCAD за България и изпратят съответните документи удостоверяващи техния статут.

  КРИСТИНА ДИЛОВА:

  Здравейте имам същия проблем ,имам TRIAL 26 имам регистрация вкарвам лицензирания код влизам в програмата ,но ми изписва къщия проблемrial edition cannot read this document version. (21.0) Cannot read Plan file.исках преди да я купя да я пробвам.

 • Къде да намеря версия 21?

  Нанси:

  Отваряйки сайта ми дава да сваля версия 23, 21 я няма ... Къде да намеря версия 21 и как да си активирам лиценз за поне 1 година?

  Захари   Даскалов:

  https://architosh.com/2017/05/graphisoft-introduces-archicad-21-with-new-patent-pending-technology/

 • Може ли добавите бутон за промяна на скоростта на обучителното видео

  Mu3i:

  Здравейте, въпросът ми не е във връзка със софтуера, а за това дали може да добавите бутон за промяна на скоростта на възпроизвеждане (трябва ми да мога да забързам видеото, тъй като обясненията лично за мен са много бавни) на обучителното клипче както например е в курса за CorelDraw.

  Мария Радева:

  От тук можете да регулирате скоростта на урока.

  Захари   Даскалов:

  Бутоните за скорост на възпроизвеждане на уроците са били винаги. Изборът е наш.

  Mu3i:

  Здравейте, нямаше ги тогава за известно време, после се появиха. Възможно е да е било от браузъра ми. Например в един курс ми излизаха, в този - не. Иначе много добре знам откъде се регулира скоростта :)

 • може ли 

  инж. Михаела Карагенова:

  информация от къде и каква цена може да бъде закупен АrchiCAD? Благодаря предварително

  Елис Юсеин:

  Свържете се с някой, който разбира от инсталиране на програми за да ви съдейства в инсталирането на програмата . Прилагам линк за инсталиране : https://graphisoft.com/resources-and-support/downloads?section=product&localization=INT&product=archicad&type=FULL&version=26&platform=windows