Фундаменти - начини за поставяне

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
С кой клавиш или комбинация от клавиши, при припокриващи се елементи, можем да прехвърляме селекцията между тях?
TAB
ALT + TAB
ALT + T
T

Въпроси и отговори

 • Как да изпълня упражнението след като не мога да отворя файловете?

  Татяна Генчева:

  Няма ли начин да ни подадете указанията за самостоятелна работа във файл, различен от формат .pln за версия 21. Аз ползвам Архикад 20 и съответно не мога да отварям упражненията и да си направя необходимите измервания, за да приключа работата. Предполагам, че не всеки има възможност да работи на последната версия и трябва да има алтернатива - pdf или jpg формат.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Татяна.

  Препоръката ми е да изпозлвате версия 21 на ArchiCAD, при гледането на курса. Определно има доста предимства да изпозлваш възможно най-последната версия на софтуера.

  В случая не става дума само за настоящото упражнение, ами и за самите инструменти на програмата използвани в курса.

  Според мен една много много добра алтернатива е учебаната версия на софтуера.

  Може да я свалиш от тук:

  ArchiCAD_21_free_education

  Снимка_1

  Казвам добра алтернатива, т.к. определено няма да те ограничи във времето т.к. имаш 1 година в която да я позлваш, има един много блед макркер, който показва че това е учебана версия, НО всички инструменти за версия 21 са там.

  Мисля че е добро решение за целите на курса тук в Аула.

  Определно за преминаване на обучението в Аула напълно безплатно, само след бърза регистрация за 2-3 минути, може от официалния сайт на ArchiCAD да се изтегли учбебната версия и да се взе максималното от този страхотен курс, даващ основата за работа с този софтуеар.

  Венета Иванова:

  С какви резолюции трябва да е компютъра, за да си сваля учебната версия, докато ползвам онлайн курса по архикад

  Краси Кръстев:

  Здравей, Венета.

  Ако имаш възможност препоръчвам - 1920 на 1080 но с резолюцията зависи конкретно от монитора ти, така че инсталирай посочената по-горе версия на ArchiCAD и след това няма да имаш никакъв проблем да пробваш КОЯ резолюция ти е най-удобна, когато работиш на програмата.

  Когато гледах курса за ArchiCAD ползвах 1920 на 1080 резолюция която резолюция ползвам и за всички други програми. Реално тази мисля за 15" ми лаптоп е препоръчителната и най-високата ... и вършеше идеална работа.

  С една дума препоръката ми е виж коя е твоята най-висока и дали е е от препоръчаните и сложи нея и пробвай как е :) няма ограничение откъм това отношение, освен ако нямаш много ама много стар монитор които ползваш с малка резолюция тогава коя да е програма може да не изглеждат добре менюта, линии, елементи и т.н.

 •  какви са размерите на фундаментите

  Bleack3:

  А за тези които нямат тази версия, какви са размерите на фундаментите. Бихте ли дали нещо в JPEG Благодаря

  Bleack3:

  Благодаря