Съвети за получаване на максимален ефект от курса

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

 

Стъпки преди да продължите с обучението
 
 
1. Ако изпитвате някакви технически трудности, използвайте безплатния броузър Chrome
 
2. Направете следните настройки, за да получавате важни имейли от нас. Вижте настройките тук.Стъпки преди да продължите с обучението
 
 
1. Ако изпитвате някакви технически трудности, използвайте безплатния броузър Chrome
 
2. Направете следните настройки, за да получавате важни имейли от нас. Вижте настройките тук.

Стъпки преди да продължите с обучението

1. Ако изпитвате някакви технически трудности, използвайте безплатния броузър Chrome

2. Направете следните настройки, за да получавате важни имейли от нас. Вижте настройките тук.

Въпроси и отговори

 • Как да изтрия постоянно появяващи се прозорци?

  Dimana Tsvetinova:

  Имам проблем и не знам как да го реша.Въпреки,че не е свързан с курса реших да питам тук,ако някой има някаква идея за решаване на проблема .Направила съм и снимка на монитора,но не знам как да я прикача ,за да се види нагледно за какво става дума.Проблемът е :От няколко дни още с включването на компютъра започват да изкачат страници-стотици на брой-изобщо не мога да сваря да ги трия.Страниците са празни-бели и с адрес: C:\Program Files(x86)\Amazon\Amazon Assistant\aa.hta Отивам в Програм файлс и намирам въпросния файл и искам да го изтрия,но не мога,защото както казах непрекъсната автоматично се отварят стотици страници и ми изписва ,че не става ,защото файла се използва. Мисля,че подробно обясних проблема,въпреки че не знам как да покажа снимката на монитора.Ако можете дайте някакви насоки или мнение за този проблем.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Димана.

  На правилното място си описала твоя проблем.

  Проблема е вирус, поне по доста детайлния начин който си го описала точно на това ми изглежда :).


  Първо искам да ти споделя едно любителско видео файл в който е посочено как можеш да качиш снимка тук във форума на Aula.

  http://aula.bg/u/MzUyMTA3MzkxOQ


  Сега на основния ти проблем.

  Нека на първо време пробваме следното решение:

  Може ли да пробваш да изтриеш amazon assistant посредством programs & features.


  Надявам се да съм бил полезен и да сме разрешили проблема.

  Dimana Tsvetinova:

  Ето как изглежда монитора ми. Сигурно е много тъпо ,но да попитам от къде да отида на programs & features

  Dimana Tsvetinova:

  намерих го,но този Амазон.. има опция само за промяна,няма за деинсталиране. Имам антивирусна-Аваст безплатна.Пуснах я.Не засича вирус.Всичко било ОК-да ,ама не!

  Dimana Tsvetinova:

  Изтрих го!Много ви благодаря за помощта!

  Краси Кръстев:

  Моля.

  Супер, радвам се че сме разрешили проблема.

  А по отношение на снимката, кликнете на видеото изгледайте го, в него е пояснено как просто правите един Screen Shot, използвайки Prt Sс бутона от клавиатура и след това просто paste -вате в коментара.

  Ivan Pukov:

  Един съвет от време на време проверявайте PC с Mcafee stinger https://www.mcafee.com/enterprise/en-us/downloads/free-tools/stinger.html и препоръчително веднъж дваж месечно с Adwcleaner ( https://www.malwarebytes.com/adwcleaner/ ) и двете са безплатни и правят чудеса на моменти :)

  Краси Кръстев:

  Здравей, Иван.

  Благодаря че сподели това тук в Аула. Със сигурност доста хора ще го видят и ще им е полезно.

  Анелия Попова:

  Здравейте, може би и аз извън темата, но ще Ви бъда много благодарна, ако ме посъветвате - от скоро имам нов компютър, на който беше инсталирана ант.вирусна програма Mcafee, въпроса ми е да я оставя или да си инсталирам Аваст?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Анелия.

  Лично мнение ... аз бих сложил Avast или Avira.

  Ползвал съм и двете и смятам че вършат страхотна работа като антивирусни програми. Avira e изпитана в период от 6 години т.к. я иснталирам на почти всяка машина на която работя и за мен е стабилна.

  Колкото до Avast ... всеки мой познат който се занимава доста по професионално от мен с iT индустрията препоръчва Avast kato sigurna free антивирусна програма, така че съм склонен да вярвам на хора от тази индустрия.

  Само за сравнение разледай тази класация и сама ще видиш че Avast е добро решение -

  Best-Antivir-2019

  Една препоръка в края на коментара ... когато имаш върпос отделен, който е малко извън темата, препоръката ми е да създаваш нов въпрос във форума, така въпроса се откроява и вероятността да се отговори на него е доста по-голяма, освен това ще има и доста повече коментари, когато е отделна тема с оглед на това че всеки има нение понякога за някои въпроси (в случая антивирусната програма е точно такъв), освен това форума става по подреден и по-лесно след време хората могат да намерят отговор на страхотният въпрос който си задала пък и да дадат своето мнение.

  Щях да забравя една много година тема, която мисля че ще ти помогне с антивирусната програма -

  Кой е най-добрият избор за антивирусна програма?

  Анелия Попова:

  Благодаря Ви! Взимам си бележка и за бъдещи въпроси ще го имам предвид :)

  Ivan Pukov:

  Ако Mcafee е лицензирано , а не някой trial или free ( какт най-често става при нови компютри , макар че ако си машина на DELL трябва да имаш лиценз за Mcafee, лепенка с код , звънкаш на съпорт и им казваш да ти го активират) то по-добре го задръж ( по-добро е от повечето антивирусни) , във всеки друг случай го разкарай. За да нямаш проблеми ( не правя реклама) бих ти препоръчал да изпозлваш Symantec Endpoint Protection - може да я свалиш от тук https://appnee.com/symantec-endpoint-protection/ не товари много и се правя с доста добре с почти всички заплахи...